Registracija Prijava preko FB
Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
22.09.2021, 09:55

Potražite drugi posao, gospodine direktore!

č: | fb:

Gospodine Filipe Radoviću, direktore Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije, molimo Vas da učinite uslugu stanovnicima Valjeva, grada sa zvanične liste područja zagađene i devastirane životne sredine, pa da mirno i tiho potražite neki drugi posao koji će mnogo više odgovarati vašim "sposobnostima".

 

Prvi razlog za ovu molbu dali ste nam u jesen 2018. kada ste izjavili da ste "impresionirani naporima gradske vlasti da smanji aerozagađenje". Vlast koju ste pohvalili u to vreme nije smela da stavi na javnu raspravu izveštaj o tome šta je sve preduzela na izvršavanju Plana kvaliteta vazduha usvojenog i zaboravljenog 2016.godine!

 

U junu 2019. slikali ste se u Valjevu. Iza Vas je bilo jedno pomalo zarđalo vozilo, a pored Vas tadašnji ambasador Velike Britanije. Njegovo prisustvo ste zloupotrebili da drsko izjavite kako je Valjevo, eto, dobilo mobilnu stanicu za merenje zagađenja vazduha. Posle tog dana nismo više videli ni Vas, ni ambasadora. A ni mobilnu stanicu…

 

Svoju novu laž, Filipe Radoviću, potpisali ste u godišnjem izveštaju o kvalitetu vazduha za 2019: na strani 42 napisali se da je vazduh u Valjevu prekomerno zagađen "u poslednjih pet godina". Odao Vas je izveštaj za 2018; u njemu jasno piše da je vazduh u Valjevu bio prekomerno zagađen svake godine, počev od 2012. kada su merenja i započeta!

 

Istu laž ponovili ste u izveštaju za 2020. godinu, ovoga puta na strani 47. Koliko godina je proteklo od 2012. do 2020? A mi smo vazduh treće kategorije udisali sve te godine!

 

Po zakonima ove države, Vaš posao je da nas objektivno i blagovremeno izveštavate o opasnostima po zdravlje kojeizaziva povišena koncentracija zagađujućih materija u vazduhu. Umesto da to činite pošteno i profesionalno, Vi, Filipe Radoviću, svesno pokušavate da prikrijete posledice dugogodišnjeg nečinjenja države čije su sve institucije, kao Vaša,već pretvorene u oruđa vladajuće stranke!

 

Potražite drugi posao, Filipe Radoviću, ako savesti još imate bar u tragovima. Dovoljno dugo ste bili ćutljivi saučesnik u ubijanju Valjevaca zagađenim vazduhom!

 

Želite dokaze? Odavno su objavljeni u nalazima Saveta za zdravlje grada Valjeva i izveštaju "Health Impact of Ambient Air Pollution in Serbia" iza koga stoje Svetska zdravstvena organizacija, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite životne sredine, kao i Institut "Batut".

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 6 sati 13 minuta

U Valjevu 75 novozaraženih

U Valjevu je još 75 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 140. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 199 kovid pacijenta.  · 2 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Na 38 biračkih mesta Pre 12 sati 41 minuta

Izbori u Mionici

U Mionici su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 10.987 birača na 38 biračkih mesta. Za 39 odbornika kandidovala su se 194 punoletna...  · 7 komentara