Čišćenje snega sa gradskih ulica (foto: Đorđe Đoković)
Čišćenje snega sa gradskih ulica (foto: Đorđe Đoković)
23.09.2021, 06:52

Ulice, lokalne puteve i Divčibare i ove zime čistiće "ingrap-omni"

č: | fb:

Valjevske ulice, lokalne puteve i saobraćajnice na Divčibarama i ove zime održavaće građevinsko preduzeće "Ingrap-Omni" iz Beograda, a vrednost posla je 62.359.660 dinara sa PDV-om.

 

Na javnu nabavku zimsko održavanje ulica i puteva, čija je procenjena vrednost bila oko 62,9 miliona dinara sa PDV-om, javila su se dva preduzeća: "Ingrap-Omni" i "Preduzeće za puteve Valjevo", a ponuda beogradskog preduzeća bila je povoljnija za oko pola miliona dinara.

 

Prema Programu zimskog održavanja ulica u Valjevu, javnih i nekategorisanih puteva i saobraćajnica na Divčibarama, sneg se čisti u 84 ulice u gradu, od toga 41 je u prvoj grupi, dok su 43 ulice u drugoj grupi zimskog održavanja. Pored gradskih ulica čiste se lokalni putevi i to 18 prvog i 11 drugog prioriteta, dok se na Divčibarama čisti 16 saobraćajnica, od toga deset je prvi prioritet.

 

Prošle godine za zimsko održavanje ulica, lokalnih puteva i saobraćajnica na Divčibarama iz gradskog budžeta je bilo izdvojeno oko 59,2 miliona dinara sa PDV-om ili oko 3,2 miliona dinara manje za, sudeći prema tehničkoj specifikaciji radova, isti posao,ali po višim cenama energenata i agregata.

 

Sezona zimskog održavanja ulica i puteva traje od 15. novembra do 31. marta iduće godine.

Aktuelno