Njive i livade (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Njive i livade (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
01.10.2021, 11:33

Kupovina novih parcela za nemačku kompaniju "Grohe"

č: | fb:

Odbornici u Skupštini grada Valjeva usvojili su Odluku o pribavljanju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnu svojinu grada Valjeva, kao i Odluku o prihvatanju ponude za pribavljanje neizgrađenog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom u javnu svojinu grada Valjeva.

 

Ove odluke su usvojene zbog najave dolaska još jednog, za sada nepoznatog, nemačkog investitora koji je zainteresovan da otvori proizvodni pogon u Valjevu. Na sednici Skupštini grada nije rečeno o kojoj konkretno kompaniji se radi osim da je iz Nemačke, da posluje u industriji sanitarija, aktivna je već 120 godina na tržištu i da poseduje pet pogona u četiri države širom sveta.

 

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs reč je o nemačkoj kompaniji "Grohe" koja proizvodi sanitarne armature i vodokotliće.

 

Kako je navedeno na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč", "kompanija iz Savezne Republike Nemačke, Ministarstvo privrede Republike Srbije i grad Valjevo su potpisali Memorandum o saradnji u cilju pokazivanja spremnosti da unaprede međusobne odnose, kao i jasno iskažu namere za realizaciju investicije u Srbiji.

Skupština grada

Skupština grada (Foto: Kolubarske.rs)

 

U obrazloženju odluke, koju su usvojili odbornici Skupštine grada, navedeno je da s obzirom na prisutna ograničenja u okviru Privredne zone Valjevo i nemogućnosti formiranja odgovarajuće parcele za smeštaj svih planiranih objekata neophodnih za proces proizvodnje, grad Valjevo je pronašao rešenje i lokaciju za realizaciju ovog investicionog projekta, za čije formiranje je bilo potrebno izmeniti granicu postojećeg Generalnog urbanističkog plana, kao i granice katastarskih opština Valjevo i Popučke.

 

Skupština grada Valjeva usvojila je Izmene i dopune GUP-a prva izmena za površinu od 34,9 ha koja se nalazi u KO Popučke, odnosno proširenje građevinskog područja u kome je planirana privredna namena, kao i definisanje novih lokacija za izgradnju infrastrukturnih objekata u javnoj svojini grada Valjeva, a koji su neophodni za funkcionalnost planiranog područja.

 

"S obzirom na to da Vlada Republike Srbije, na predlog ministarstva nadležnog za poslove građevinarstva, utvrđuje projekte za izgradnju objekata od značaja za Republiku Srbiju, za potrebe upućivanja inicijative grada Valjeva ka Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za proglašenje ovog investicionog projekta za izgradnju objekata od značaja za Republiku Srbiju, potrebno je da se katastarske parcele pribave u javnu svojinu grada Valjeva", obrazloženo je u Odluci.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 54 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 50 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara