Otvoren Lidl u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Otvoren Lidl u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2021, 12:16

Otvoren Lidl u Valjevu bez gužve

č: | fb:

Nemačka kompanija Lidl otvorila je jutros prodavnicu u Valjevu u Pop Lukinoj ulici. Plavu Lidl traku presekli su gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i predstavnik nemačke kompanije.  

 

Novi supermarket ima oko 2.400 kvadratnih metara, u ponudi je asortiman od oko 1800 domaćih i stranih proizvođača, a obezbeđeno je i 130 parking mesta koja će građani moći besplatno da koriste.

Martina Petrović i Lazar Gojković

Martina Petrović i Lazar Gojković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Gradonačelnik Lazar Gojković rekao je da je otvaranje Lidla dobra vest za grad, pre svega, zbog novih radnih mesta.

 

"O Lidlu se sve zna i on je najbolji pokazatelj da su privreda jedne zemlje i grada dostigle nivo da prate potrošačke potrebe stanovništva. Ovom prilikom moram da čestitam na uspešnom poslovanju i domaćim trgovinskim lancima, koji godinama kvalitetno snabdevaju naše potrošače. Otvaranje Lidla u Valjevu je značajno i zbog zapošljavanja, jer zaista dolazi vreme kada poslodavci sve više cene i plaćaju kvalitetne radnike. Tako da početak rada ovakvog modernog prodajnog objekta ide u prilog svima. Lokalna samouprava je pouzdan partner domaćim i stranim investitorima", poručio je Gojković i Lidlu poželo uspešan rad i da što duže ostanu u Valjevu.

 

Gradonačelnik nije znao koliko Lidl, kao poslodavac, "ceni i plaća kvalitetne radnike", te nije odgovorio na pitanje Kolubarskih.rs da li zna kolika je zarada zaposlenih u nemačkoj prodavnici, rekavši da će predstavnica Lidla "biti bolji sagovornik". Na pitanje koliko radnika je zaposleno, gradonačelnik je odgovorio 35.

 

Ni predstavnica Lidla nije "bila bolji sagovornik" na temu zarada za zaposlene. Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija, nije saopštila visinu mesečne zarade, ali je navela neke benefite za sve zaposlene.

 

"Značajno je istaći za ovu prodavnicu da imamo 35 kolega koji imaju konkurentne zarade, ali ono što je posebno važno jesu dodatni uslovi rada, pa tako zaposleni imaju petodnevnu radnu nedelju i plaćanje svakog minuta rada, što praktično znači da im se plaća i prekovremeni rad. Posebno bih istakla benefit koji obezbeđujemo svim našim zaposlenima, pa tako i u Valjevu, a to je privatno zdravstveno osiguranje po jednakim uslvima za sve", rekla je Petrović.

Martina Petrović i Lazar Gojković

Martina Petrović i Lazar Gojković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje novinara zvog čega je Valjevo tek 54 grad u Srbiji u kome je Lidl otvorio prodavnicu, gradonačelnik je rekao da je i on postavio to pitanje, ali Martina Petrović nije konkretno odgovorila.

 

"Sudeći prema broju predloga, koje smo preko naše službe za potrošače dobili da se otvori Lidl u Valjevu, rekla bih da su Valjevci s nestrpljenjem očekivali dolazak Lidla, a ujedno da oni vrlo dobro znaju odnos cene i kvaliteta i jedinstveno iskustvo kupovine. Ono što smo danas uradili, otvorivši ovu prodavnicu, to je da smo napravili tek prvi korak u ispunjavanju njihovih očekivanja i potreba, a ono što nam svakako predstoji to je da svakodnevno radimo na unapređenju usluge kako bi ova prodavnica postala njihovo omiljeno mesto trgovine", rekla je Martina Petrović rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija.

Lidl u Valjevu

Lidl u Valjevu (Foto: Đorđe Đoković)

U rafovima Lidl prodavnice nema većine robnih marki, domaćih i stranih, na koje su navikli potrošači u Valjevu ili onih koje su nam poznate. Preovlađuju neke nove, pretežno nemačke. Martina Petrović objašnjava da je ponuda u prodavnici u Valjevu standardna ponuda Lidla za Srbiju.

 

"U pitanju su, u najvećoj meri, Lidl brendovi, to su naše privatne robne marke na koje smo posebno ponosni i za koje možemo da garantujemo kvalitet i izuzetno povoljne cene. Verujem da će potrošači upravo zbog tih povoljnih cena dati priliku tim novim brendovima", rekla je.

 

S obzirom na to da su u svim Lidl prodavnicama cene iznad proizvoda, te je moguća zabuna kod potrošača, da li će u trgovini imati razumevanje za eventulne greške kupaca i kako će to rešavati, Martina Petrović je rekla da ukoliko potrošač uzme neki proizvod misleći da je važeća cena ona istaknuta ispod proizvoda, na kasi uvek može da odustane od kupovine ili da se i naknadno javi. "Ali na više mesta u prodavnici je naglašeno da su cene iznad proizvoda, tako da mislim da neće biti zabune", rekla je Martina Petrović.

Kupci čekaju otvaranje Lidla

Kupci čekaju otvaranje Lidla (Foto: Đorđe Đoković)

Pre zvaničnog otvaranja Lidl prodavnice u redu za ulazak u trgovinu bilo je četrdesetak građana. Prvi je, kako reče, poranio u 5.15 časova, želeo je da bude prvi kako bi po povoljoj ceni kupio neki alat, ali i zbog toga što veruje da će kao prvi kupac u novootvorenoj prodavnici dobiti neku nagradu, kako je čuo "televizor". Međutim, prvi kupac nije dobio očekivanu nagradu, ali ni bilo koju drugu, jer kako nam je rečeno u kopmaniji "Lidl nije delio nagrade kupcima u Valjevu".

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 41 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 9 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...