Kolotrazi na duplim trakama (foto: Kolubarske.re)
Kolotrazi na duplim trakama (foto: Kolubarske.re)
26.10.2021, 06:59

Džaba "Miloš Veliki" ako se do njega dolazi preko blata i rupa

č: | fb:

Valjevski kraj ima najlošije puteve od svih gradova zapadne Srbije. Šta je u pitanju, da li je nemar, nerad, ili neznanje, to bi građani trebalo da odluče na sledećim izborima", poručuju valjevske demokrate.

 

U saopštenju za javnost, postavljaju nekoliko pitanja u vezi saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada uz zaključak da građanima Valjeva i okoline ništa ne znači novi auto-put kada do njega dolaze preko rupa i blata.

Oštećenja na ulici

Oštećenja na ulici (Foto: Đorđe Đoković)

 

Demoktare pitaju da li Valjevo, kao i Srbija, u svojim organima upravljanja ima stručnjake za razvoj drumskog saobraćaja i izgradnju putne infrastrukture? Smatraju da samo kvalitetne saobraćajnice mogu dovesti do lakšeg i bezbednijeg života naših sugrađana.

 

"Dok svi znamo da su putevi žile kucavice jednog društva, neko kao da se trudi da ih svakodnevno uništava  sa svojim navodno investicijama u nove, skuplje, kvalitetnije puteve... Dok se na jednoj strani grade auto-putevi, koji su i te kako važni za jednu državu, a i šire, na drugoj strani imamo svakodnevno uništavanje puteva nižih kategorija u celoj zemlji, pa i u našem Valjevu. Ništa građanima koji žive u seoskim područjima ne znači ni 'Miloš Veliki', ni drugi auto-putevi, ako do njega bezbedno ne mogu da dođu iz svojim mesta življenja. Ali, očigledno je da pod prevelikim teretom moćnih kamiona, koje poseduju neki moćni ljudi, popušta i 'Miloš Veliki', neravnine i na tom putu su sve veće i veće... Mi imamo sreću, ili nesreću, da u okolini našeg Valjeva država raspolažemo sa više aktivnih rudnika kamenog agregata odakle kamioni svakodnevno odvlače razne frakcije za izgradnju saobraćajnica u pojedinim delovima Srbije" navode demokrate.

Rupa na ulici

Rupa na ulici

 

Dodaju da pored rupa na ulicama, koje direktno ugrožavaju bezbednost učesnika u saobraćaju, najveći problem predstavljaju i kolotrazi na putevima, najviše ih ima na duplim tarkama, Užičkom putu, putu ka Lajkovcu i drugim pravcima iz Valjeva, koji su toliko izraženi da predstavljaju potencijalnu mogućnost nastanka saobraćajnih nezgoda u svako vreme.

 

"Zašto ćute i žmure ljudi koji rade u organima lokalne vlasti, a vezano za saobraćaj? Zašto žmure i ćute policajci, inspektori i svi drugi nadležni, a vezano za kontrolu saobraćaja pretovarenih kamiona koji bukvalno lome puteve? Da li se Valjevo uljuljkalo u sve većim brojevima obolelih od Korone, ili od nadolazećih PM10 i PM2,5 otrovnih čestica?", pitaju.

 

Valjevske demokrate smatraju da Valjevo može, da Valjevo ima snage da se uhvati u koštac sa svim problemima u njihovom rešavanju, ali samo sa drugim ljudima na odgovarajućim mestima u organima lokalne zajednice, onim ljudima koji znaju i koji hoće to da rade.

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 1 sati 48 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 2 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara