Registracija Prijava preko FB
Vrtić Zvončić (foto: Kolubarske.rs)
Vrtić Zvončić (foto: Kolubarske.rs)
01.11.2021, 07:46

Oglasila se Predškolska ustanova zbog "vesti bombastičnih naslova koje su uznemirile javnost"

č: | fb:

Nakon što je u redakciju Kolubarske.rs stiglo saopštenje za javnost Stranke slobode i pravde o, kako je navedeno, "nazapamćenom incidentu koji se desio 26. oktobra u Predškolskoj ustanovi 'Milica Nožica'", pozvali smo v.d. direktora Predškolske ustanove Spomenku Đurović kako bismo čuli i drugu stranu.

 

Spomenka Đurović nije pristala na razgovor jer, kako je rekla, "nije u prilici da govori" s obzirom na to da se ne nalazi u kancelariji. Prihvatila je naš predlog da se čujemo kasnije kada bude u prilici, uz obaćenje da će se "nakon konsultacija javiti popodne". Nije se javila ni tog popodneva, ni u subotu, nego je Predškolska ustanova "Milica Nožica" u nedelju preko mejla poslala saopštenje za javnost.

 

Saopštenje za javnost, potpisano samo sa PU "Milica Nožica", prenosimo u celini.

 

Imajući u vidu da su se na lokalnim internet portalima pojavile vesti bombastičnih naslova koje su uznemirile javnost, Predškolska ustanova "Milica Nožica" Valjevo je bila prinuđena da izda sledeće saopštenje:

 

Predškolska ustanova "Milica Nožica" Valjevo je javna ustanova, na čiji rad svaki korisnik ima pravo da podnese usmenu ili pismenu kritiku, pritužbu, žalbu na rad zaposlenog..., kao što je i do sad bilo u praksi. Direktor, kao odgovorno lice ustanove, dužan je da ispita sve relevantne činjenice i okolnosti za svaki pojedinačni slučaj.

 

U konkretnom slučaju, tačno je da su se, dana 26.10.2021. godine, članovi porodice deteta, koje je korisnik ove ustanove, obratili direktoru nezadovoljni radom  zaposlene, saradnika- medicinske sestre za preventivnu zdravstvenu zaštitu i negu. U skladu sa Pravilima ponašanja u PU "Milica Nožica" i drugim aktima ustanove, v.d. direktora je zajedno sa pomoćnikom direktora obavio razgovore i saslušao sva lica koja su bila učesnici ovog događaja, vodeći računa o tome da razgovor između svih aktera bude korektan i kulturan. Po okončanju istog, svim učesnicima, odnosno zaposlenoj i roditelju deteta je predočeno da moraju da dostave pismene izjave i da će po analizi istih i u skladu sa aktima Ustanove biti doneta odgovorajuća odluka.

 

Nejasan je razlog iz kog je zaposlena po okončanju ovog razgovora, a pre donošenja bilo kakve odluke, otišla kod advokata i iznela netačne informacije, da bi zatim isti advokat, kao član jedne  političke partije, izneo u javnost na konferenciji za štampu poverljive podatke (radi se o pravima maloletnog lica) i netačne i nepotpune informacije, pritom  pominjući lična imena aktera ovog događaja bez njihove saglasnosti. Ovakvim postupanjem ceo događaj je nepotrebno dobio političku konotaciju, obzirom da je očigledno za krajnji cilj imao rušenje ugleda ove ustanove, čiji je cilj pružanje usluga i vaspitavanje naše najmlađe populacije, naše dece.

 

Predškolska ustanova "Milica Nožica" kroz svoj rad, uz usluge koje pruža, treba da ima blistav i jak ugled, pa samim tim i zaposleni u ovoj ustanovi treba da neguju međuljudske odnose na najvišem nivou, o čemu rukovodstvo ove ustanove kontinurano vodi brigu putem česte kontrole nad radom i disciplinom u radu.

 

PU "Milica Nožica"

Aktuelno

Verbalna rasprava vozača i građana (foto: Đorđe Đoković)
Uz krivičnu prijavu Pre 1 sati 21 minuta

Uhapšene dve osobe zbog incidenta na blokadi u Popučkama

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca koji su učestvovali u incidentu koji se dogodio u subotu u Popučkama na blokadi puta Valjevo-Beograd. Oni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 sati 1 minuta

U Valjevu 11 novozaraženih koronavirusom

U Valjevu je 11 novozaraženih koronavirusom. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 125 kovid pacijenta. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 225 osoba, u Kovid ambulanti Doma...

Detalj sa svečanosti (foto: Vlada Ivanović)
Prošlo je 107 godina od slavne Kolubarske bitke Pre 4 sati 24 minuta

Dan opštine Ljig obeležen u školi u Belanovici

Prvi put, svečanost povodom praznika, održana je van sedišta opštine Ljig. Belanovica je ove godine dobila novu školu, nastalu rekonstrukcijom stare, uz izgrađenu fiskulturnu salu, i to je bio...