Dragan Popović (foto: Kolubarske.rs)
Dragan Popović (foto: Kolubarske.rs)
04.11.2021, 12:04

Popović: Koalicija SPS-JS u valjevskom parlamentu više ne postoji

č: | fb:

Koalicija SPS-JS u Valjevu od danas, 4. novembra, i zvanično neće postojati, saopštio je na konferenciji za novinare Dragan Popović, još uvek predsednik GrO Jedinstvene Srbije (JS) u Valjevu, koji je bio i zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada.

 

Kako je saopštio, on je, pre konferencije za novinare, predsednici Skupštine grada Snežani Rakić predao dopis u kome navodi da od 4. novembra prestaje da postoji koalicija SPS-JS u Valjevu, pa samim tim i njihova odbornička grupa, te da će u gradskom parlamentu nastupati kao samostalni ili nezavisni odbornik. Dodao je da neće vratiti odbornički mandat Jedinstvenoj Srbiji, kao i da "nikakve komande i naređenja iz centrale neće prihvatiti", te da će ga "verovatno isključiti iz partije".

 

Govoreći o razlozima za raspad koalicije, Dragan Popović je rekao da ima mnogo toga, ali najveći krivac je predsednik valjevskih socijalista i narodni poslanik Đorđe Milićević, koji se ponaša tako da ga "ne interesuje ni Valjevo ni valjevski socijalisti čiji je on predsednik".

 

- Ja sa takvima ne mogu da sarađujem i da budem u koaliciji, imam svoje principe i stavove. Možda pogrešim nešto, kao svaki živ čovek, ali sam za poštovanje dogovora, a ne igranje dvostruke igre - rekao je Popović.

 

On je podsetio da je šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović počeo da izbegava zajedničke konferencije za medije nakon što su socijalisti i JS podneli predlog da predsednik Srbije Aleksandar Vučić bude počasni građanin Valjeva, koji, inače, na sednici Skupštine grada nije podržao ni Pavlović ni odbornici SPS-a.

 

- Tražio sam od Đorđa Milićevića da se izjasni o tome kako su glasali socijalisti i šef odborničke grupe SPS Đorđe Pavlović, koji je pored mene bio potpisnik tog predloga. Ja sam 20. avgusta izdao saopštenje u kojem sam javno prozvao Milićevića kao predsednika Gradskog odbora SPS-a i potpredsednika Glavnog odbora SPS-a, da se izjasni i javno kaže šta misli o tome, ali on se do današnjeg dana nije oglasio – kazao je Popović.

 

Dodao je da ga je nakon tog saopštenja pozvao zamenik predsednika Jedinstvene Srbije Žika Starčević i zamolio da više ne drži konferencije za novinare, da se ne obraća javnosti i da sačeka da dođe Milićević sa godišnjeg odmora kako bi razgovarali o novonastaloj situaciji.

  

Razgovarali do danas nisu, a Popović, koji još uvek "čeka na sastanak", upitao je zbog čega predsednik valjevskih socijalista Đorđe Milićević, kao narodni poslanik iz našeg grada, nije prisustvovao sednici Skupštine grada na kojoj je Aleksandar Vučić proglašen za počasnog građanina Valjeva?

 

Popović kaže i da je krajem septembra poslao zvaničan dopis i predsedniku JS Draganu Markoviću Palmi, u kome ga obaveštava da "ne dozvoljava da ga iko na taj način degradira te da će nastaviti da radi kao što je i do sada radio". Međutim ni lider Jedinstvene Srbije nije odgovorio na Popovićev dopis.

Aktuelno

Europrom paketi (foto: Europrom)
PR Pre 1 sati 50 minuta

1200 "ljubičastih" paketa pomoći

Kompanija "Europrom" i ove godine obezbediće pakete pomoći za socijalno najugroženije kategorije stanovništva. 1200 paketa biće podeljeno u devet opština u kojima "Europrom" ima maloprodajne objekte.

Prijem karatista (foto: www.leparecvaljeva.rs)
Sport Pre 6 sati 4 minuta

Prijem za karatiste Kluba 014 Valjevo

Mlade karatiste Kluba 014 Valjevo i njihovog predsednika Vladana Živanovića, ugostili su gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković, saopštila je...  · 1 komentar