Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Kafići (foto: Đorđe Đoković)
04.11.2021, 17:04

Produžen raspust, kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 časova

č: | fb:

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa na današnjoj sednici doneo je odluku da se jesenji raspust za đake osnovnih i srednjih škola produži na devet dana, od 8. do 12. novembra. Uvodi se nova mera - kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 časova i ta mera stupa na snagu od ponedeljka.

 

Kako je istakla dr Darija Kisić Tepavčević, uvođenje kovid propusnica je imalo značajnog efekta na povećanje vakcinacije, pa je odlučeno da se proširi važenje kovid propusnica za ugostiteljske objekte od 20 časova, pa do..., biće precizirano u odluci.

 

Takođe, svi ugostiteljski objekti moći će da rade 24 časa.

 

"To smo uveli zato što je u prethodnom vremenskom periodu i u nekim drugim zemljama primećeno da ako se ograniči do 1-2 sata, organizuju se različita kućna okupljanja i žurke, a na ovaj način je omogućeno da rade 24 časa ovi objekti ukoliko svi gosti nakon 20 časova imaju propusnice. Ovu meru smo proširili i na kockarnice, kladionice, slot klubove", rekla je Kisić Tepvačević na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 3 sati 53 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara