Kafići (foto: Đorđe Đoković)
Kafići (foto: Đorđe Đoković)
04.11.2021, 17:04

Produžen raspust, kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 časova

č: | fb:

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa na današnjoj sednici doneo je odluku da se jesenji raspust za đake osnovnih i srednjih škola produži na devet dana, od 8. do 12. novembra. Uvodi se nova mera - kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 časova i ta mera stupa na snagu od ponedeljka.

 

Kako je istakla dr Darija Kisić Tepavčević, uvođenje kovid propusnica je imalo značajnog efekta na povećanje vakcinacije, pa je odlučeno da se proširi važenje kovid propusnica za ugostiteljske objekte od 20 časova, pa do..., biće precizirano u odluci.

 

Takođe, svi ugostiteljski objekti moći će da rade 24 časa.

 

"To smo uveli zato što je u prethodnom vremenskom periodu i u nekim drugim zemljama primećeno da ako se ograniči do 1-2 sata, organizuju se različita kućna okupljanja i žurke, a na ovaj način je omogućeno da rade 24 časa ovi objekti ukoliko svi gosti nakon 20 časova imaju propusnice. Ovu meru smo proširili i na kockarnice, kladionice, slot klubove", rekla je Kisić Tepvačević na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba.

Aktuelno

Saop[tenje Pre 1 dan 1 sati

Voda u Kamenici je za piće

JKP Vodovod obaveštava korisnike koji se snabdevaju sa vodovoda Valjevska Kamenica da je voda u distributivnoj mreži za piće i da po svim parametrima odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti...  · 1 komentar

 (foto: )
Bez kraja Pre 22 sati 13 minuta

Neka se vrši pravda, a svet neka propada! Nekad bilo...

Ničeg novog pod kapom nebeskom, nema svrhe lamentirati nad "ludnicom" ili "euforijom", zvanom "Katar!". Viđana je uvek u vreme svetskih i evropskih prvenstava u fudbalu. Nešto manjih u sportovima,...