Vakcinalni punkt (foto: Đorđe Đoković)
Vakcinalni punkt (foto: Đorđe Đoković)
16.11.2021, 10:50

Prijave za Modernu, stigle i nove količine vakcine protiv gripa

č: | fb:

Dom zdravlja Valjevo obaveštava građane da je za imunizaciju protiv virusa korona odnedavno na raspolaganju i vakcina Moderna. Za početak je Domu zdravlja stiglo 20 doza. S obzirom na to da jedna bočica ima 10 doza i mora da se potroši kada se otvori, potrebno je da se zainteresovani građani prijave na vakcinalni punkt u holu Centra za kulturu, pa će biti pozvani kada se prikupi dovoljan broj ljudi.

 

Na vakcinalnom punktu Doma zdravlja redovno su na raspolaganju Sinofarm i Fajzer vakcine, Sputnjik V za prvu i treću dozu stiže periodično, dok druge komponente ima stalno. I dalje se najviše aplicira treća doza svih vakcina, ali se malo povećao i broj sugrađana koji primaju prvu dozu. Uveliko se sprovodi vakcinacija trećom dozom u kućnim uslovima, uglavnom za starije sugrađane, u pitanju je Sinofarm.

 

Dom zdravlja Valjevo je za mesec dana utrošio 2.575 četvorovalentnih vakcina protiv sezonskog gripa dobijenih u prvoj isporuci, tako da je juče stiglo još 2.425 doza, što bi trebalo da bude dovoljno za ovu sezonu. Podsećamo da ovu vakcinu mogu da prime i stariji od 65 i mlađi od 18 godina. Osim toga, na raspolaganju su i trovalentne: iskorišćeno je 447 od 1.350, tako da ih ima dovoljno za sve zainteresovane građane.

 

Vakcinacija protiv KOVID-19 i protiv gripa sprovodi se na istom mestu – u holu Centra za kulturu. Radno vreme je od 8 do 20, vikendom i državnim praznicima od 8 do 18 časova.

 

Vakcina protiv gripa se daje i u ambulantama Poćuta i Divčibare, a deca je primaju na odeljenju Pedijatrije u Domu zdravlja.

Aktuelno

Valjevo (gradska kuća) (foto: Đorđe Đoković)
Izostao novac Ministarstva i stranaca za vrtiće 23.05.2022

Ništa bez gradske kase

O pretvaranju stare "Šeste škole" u vrtiće, kao najznačajnijem projektu, gradonačelnik Gojković govorio na sednci Skupštine grada 20. maja, a pre toga i 11. marta. Razlika je u tome što se pre dva...  · 6 komentara