Dom sporta (foto: Đorđe Đoković)
Dom sporta (foto: Đorđe Đoković)
20.11.2021, 07:50

"Partizan" postaje "Dom sporta General Svetomir Đukić"

č: | fb:

Dom društva za fizičku kulturu i rekreaciju "Partizan" u Ulici Pijačni kej, ubuduće će se zvati "Dom sporta General Svetomir Đukić", odlučilo je Gradsko veće.

 

Kako se navodi u obrazloženju Odluke o promeni naziva zgrade za sport i fizički kulturu, na inicijativu člana Gradskog veća, koju je podržao Sportski savez Valjeva, predložena je promena dosadašnjeg naziva objekta Dom društva za fizičku kulturu i rekreaciju "Partizan", u "Dom sporta General Svetomir Đukić".

 

"General Svetomir Đukić je jedna od najznačajnijih ličnosti srpskog sporta, osnivač Srpskog olimpijskog kluba, vođa srpskog tima na Olimpijskom igrama u Stokholmu 1912. godine. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) proglasio ga je za doživotnog počasnog potpredsednika MOK-a. Nosilac je najviših odlikovanja iz oslobodilačkih ratova Srbije. Određivanjem naziva sportskog objekta odaje se počast ličnosti koja je u radu u oblasti sporta i doprinosu njegovom razvoju posvetila značajan period svog života", navodi se u obrazloženju Odluke.

 

Gradsko veće je na sednici održanoj u petk, odlučilo i da grad Valjevo prenese Ustanovi za fizičku kulturu "Valis" pravo korišćenja zgrade za sport i fizičku kulturu u Ulici Pijačni kej čija je površina 925 metara kvadratnih.

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 1 sati 13 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 1 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara