Registracija Prijava preko FB
Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2021, 07:58

Odbornici o novom članu Gradskog veća

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada danas biraju novog člana Gradskog veća umesto dr Dušana Ružičića, koji je pre mesec dana podneo ostavku na tu funkciju. Nezvanično saznajemo da će to biti dr Dobrivoje Grujičić, nekadašnji direktor valjevske bolnice i bivši prvi čovek valjevskih naprednjaka.

 

Pored toga na današnjoj sednici Skupštine grada biće i izvršenje budžeta grada Valjeva za prvih devet meseci ove godine.

 

Budžet grada Valjeva za prvih devet meseci ove godine realizovan je 75,2 posto, dok su prihodi ostvareni sa 74,9 posto, navodi se u Izveštaju o izvršenju budžeta za period januar-septembar 2021. godine, koji će razmatrati odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici.

 

Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2021. godinu planirani su ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima iz prethodne godine u iznosu od preko 3,8 milijardi dinara, a ostvareni su u iznosu od preko 2,8 milijardi dinara što je 75,2 posto.

 

Planirani prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima iz izvora budžeta su preko 3,7 milijardi dinara, a ostvareni u iznosu od blizi 2,8 milijardi dinara odnosno 74,9 posto.

 

Najveći deo prihoda i primanja budžeta grada ostvaren je od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke u iznosu od blizu 1,4 milijarde dinara što čini 49,6 posto od plana.

 

Tekući prihodi - porezi, takse, naknade iz budžeta grada realizovani su u iznosu od preko 2,6 milijardi dianra ili  73,7 posto u odnosu na plan.

 

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta na dnevnom redu, koji ima 17 tačaka, biće i Odluka o izradi Plana generalne regulacije "Centar", Odluka o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2022. godinu, Odluka o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine grada.

 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 3 sati 45 minuta

U Valjevu novozaraženih 240

U Valjevu je 240, u Kolubarskom okrugu 443 novozaraženih. Od 18. do 24. januara registrovan je 141 novooboleo od koronavirusa mlađe populacije. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 855, u...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 52 minuta

Vozio sa 2,44 promila alkohola u krvi

Policija na Ubu sinoć je isključila iz saobraćaja tridesetjednogodišnjeg vozača "juga" koji je vozio sa 2,44 promila alkohola u organizmu. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 dana,...

Ivica Dačić  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 3 minuta

Boj se Danajaca, i kad darove donose...

U našem pregrejanom političkom životu, baš zato što je takav, stalno "ispod radara" ostaje SPS! A ne bi trebalo iz niza razloga. Kod nas u Valjevu makar što je u njemu krupan Đoka, baš naš Đoka...  · 6 komentara