Registracija Prijava preko FB
Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
27.11.2021, 15:49

Privedeno desetak građana

č: | fb:

Valjevska policija privela je desetak građana koji su bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Stotinak građana, ekoloških aktivista, među njima i članovi Lokalnog fronta Valjevo, organizovanih preko društvenih mreža, danas su u 14 časova blokirali magistralni put Valjevo-Loznica kod ulaza u Park Pećina.

 

Valjevci su poput građana u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, i drugim mestima širom Srbije blokirali saobraćaj nezadovoljni zbog usvajanja dva zakona za koje smatraju da će ugroziti i prava ljudi i životnu sredinu. 

 

Građani na blokadi puta Valjevo-Loznica

Građani na blokadi puta Valjevo-Loznica (Foto: Kolubarske.rs)

Na blokadi je bilo dvadesetak pripadnika žandarmerije, nekolicina njih na saobraćajnici, kod raskrsnice Radničke i Ulice Majora Ilića su regulisali saobraćaj, dok su na parkingu prekoputa dečjeg parka na Pećini bili žandarmi sa štitovima, koji nisu reagovali sve do 14.40 minuta.

Policija

Policija (Foto: Kolubarske.rs)

Građani na blokadi puta

Građani na blokadi puta (Foto: Kolubarske.rs)

 

Prema svedočenju građana, policija je nakon 40 minuta od početaka blokade saobraćaja "procenila da je vreme da se blokada okonča ili su dobili nalog da razbiju blokadu", tako da su zahtevali od građana da se sklone sa saobraćajnice.

 

Građani su to odbili, krenuli preko pešačkog prelaza i seli ispred policijskog kordona, da bi ubrzo potom policajci počeli da ih privode u "maricu", odveli su ili kako kažu "odvukli" prvo dve žene i dva muškarca. Ostali su se pobunili, povikali su "hapsite i nas, je l to naredilo tetkino mezimče, bravo heroji, bravo junaci", te je još nekoliko njih završilo u plavom kombiju. 

Građani na blokadi puta

Građani na blokadi puta (Foto: Kolubarske.rs)

 

Među privedenima je Željko Trifunović, aktivista Loklanog fronta Valjevo, koji je odbornik u Skupštini Valjeva. 

 

"Više od 30 minuta policija nije reagovala, građani su stajali mirno na ulici, među nama je bilo roditelja sa decom, a kordon policije sa štitovima na parkingu. Nije bilo nikakvih problema, niti provokacija, sve je proticalo mirno. Čak nije bilo mnogo negodovanja ni vozača, osim jednog vozača kamiona. Policija je odjednom krenula da razbija blokadu tražeći da se građani pomere sa ulice", priča nam Željko Trifunović iz "marice" na putu do policijske stanice.

 

Neposredno po deblokadi puta iz pravca Loznice prošla je kolona od nekoliko autobusa. Građani su zviždali i negodovali pretpostavljajući da su u njima članovi SNS i koji odlaze na proslavu Srpske napredne stranke koja se danas održava u Beogradu.

Građani na blokadi puta

Građani na blokadi puta (Foto: Kolubarske.rs)

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 39 minuta

U Valjevu novozaraženih 240

U Valjevu je 240, u Kolubarskom okrugu 443 novozaraženih. Od 18. do 24. januara registrovan je 141 novooboleo od koronavirusa mlađe populacije. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 855, u...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 46 minuta

Vozio sa 2,44 promila alkohola u krvi

Policija na Ubu sinoć je isključila iz saobraćaja tridesetjednogodišnjeg vozača "juga" koji je vozio sa 2,44 promila alkohola u organizmu. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 dana,...

Ivica Dačić  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 57 minuta

Boj se Danajaca, i kad darove donose...

U našem pregrejanom političkom životu, baš zato što je takav, stalno "ispod radara" ostaje SPS! A ne bi trebalo iz niza razloga. Kod nas u Valjevu makar što je u njemu krupan Đoka, baš naš Đoka...  · 6 komentara