Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
29.11.2021, 11:32

Šestoro privedenih novčano kažnjeno, prekršajni nalozi sinoć stigli na još nekoliko adresa

č: | fb:

Šestoro građana koji su u subotu učestvovali u blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica kod Parka Pećina, spontano organizovanih preko društvenih mreža, negodujući zbog usvajanja dva zakona za koje smatraju da će ugroziti i prava ljudi i životnu sredinu, su novčano kažnjeni i saslušani kod sudije za prekršaje. 

 

Kako nezvanično saznajemo u valjevskoj policiji oni su privedeni "zbog sprečavanja prekršaja iz oblasti Zakona o bezbednosti saobraćaja jer je postojala opasnost da će nastaviti sa vršenjem prekršaja".

 

Tri ženske osobe i tri muškarca prvo je privedeno u Policijsku upravu, jer su se "nepropisno kretali i zadržavali na kolovozu, i zbog toga što nisu postupili po naredbi policije", gde im je uručen prekršajni nalog u iznosu od 5.000 dinara, a potom su odvedeni na saslušanje kod sudije za prekršaje. Kako nezvanično saznajemo sudija Prekršajnog suda nije odlučivao u subotu, nego je to odložio nakon što pregleda video snimak sa blokade.

 

Nismo uspeli da saznamo zbog čega je privedeno baš tih šestoro građana niti smo saznali zbog čega nisu privedeni, ako su već načinili prekršaj, u 14 časova kada je počela blokada, nego tek nakon 40 minuta? 

 

Kako Kolubarske.rs saznaju, policija je sinoć prekršajni nalog uručila još nekim građanima koji su u subotu bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Među njima je Predrag Savić iz Lokalnog fronta Valjevo. Kaže da su sinoć na njegova vrata došli policajci i uručili mu prekršajni nalog. Na pitanje kako su ga pronašli s obzirom na to da nije priveden, niti je legitimisan na licu mesta, i šta mu se stavlja na dušu, Savić pretpostavlja da su policajci pregledali video snimak i da su naloge napisali svima koje su prepoznali. Dodaje da mu je čast da ga je policija prepoznala i što znaju njegovu adresu.

 

Savić navodi da u prekršajnom nalogu piše da se u "subotu 27. novembra u 14.37 časova kretao po kolovozu, pešačkom prelazu Ulice Majora Ilića, pritom se zadržavao na kolovozu gde je ometao normalno odvijanje saobraćaja". Kao "dokaz" da je načinio prkršaj navedena su imena troje policajaca.

Aktuelno

Valjevo (gradska kuća) (foto: Đorđe Đoković)
Izostao novac Ministarstva i stranaca za vrtiće 23.05.2022

Ništa bez gradske kase

O pretvaranju stare "Šeste škole" u vrtiće, kao najznačajnijem projektu, gradonačelnik Gojković govorio na sednci Skupštine grada 20. maja, a pre toga i 11. marta. Razlika je u tome što se pre dva...  · 6 komentara