Lazar Gojković (foto: Đorđe Đoković)
Lazar Gojković (foto: Đorđe Đoković)
01.12.2021, 07:44

Gojković: Građani će ocenjivati naš rad

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je poručio građanima Valjeva da će biti ponosni na to kako je gradsko rukovodstvo realizovalo projekte i nove investicije u gradu.

 

On je na sednici Skupštine grada na kojoj je su odbornici razmatrali Izvršenje budžeta Valjeva za prvih devet meseci rekao da izvršenje nije kataklizmično kako to tvrde pojedini odbornici opozicije.

 

- Vidi se da je Valjevo jedno ozbiljno gradilište, vidite da se gradi centralna gradska ulica, da se radi proširenje toplovoda u samom centru grada. Znate da će biti realizovane dve velike investicije kakve se ne pamte da su bile u bilo kom gradu u Srbiji u jednoj godini, a kamoli u Valjevu. Mislim da preko 15 godina nismo imali novih stranih investicija i otvaranje novih radnih mesta. Nastavljeni su radovi na Gerontološkom centru koji je deset-dvanaest godina stajao i propadao. I onda neko kaže da je nesposobnost i nerad – rekao je Lazar Gojković na sednici Skupštine grada.

 

On je o izvršenju budžeta grada, samim tim i o radu gradske vlasti u prvih devet meseci, na sednici lokalnog parlamenta govorio tri minuta. Naglasio je da se realizacija budžeta menja iz dana u dan i neki projekti koji nisu realizovani do početka oktobra, kada je pripreman izveštaj, danas su realizovane.

 

- Sve stvari koje nisu realizovane, a 90 posto su započeti ugovori i preuzete obaveze, završićemo ili do kraja ove godine ili u prvom kvartalu, odnosno već početkom sledeće godine. Najbitnije je da se ti projekti realizuju, bitno je da se mnogi projekti pripremaju za realizaciju, jer pored novca, za mnoge stvari je potrebno vreme i strpljenje. Potrebna je adekvatna tehnička dokumentacija, jer ukoliko morate neki stvari da ispravite i to zahteva vreme. Ja vam garantujem da ćemo racionalno trošiti budžet, da ćemo racionalno trošiti pare građana - poručo je Lazar Gojković na sednici Skupštine grada.

 

Gradonačelnik je zaključio da građani najbolje vide da li u Gradskoj upravi vlada nesposobnost i nerad, kako to tvrde odbornici opozicije, te da će upravo građani ocenjivati rad valjevskog rukovodstva.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 11 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...