Beba (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Beba (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.12.2021, 07:49

Humanitarna čajanka Udruženja "Rodi se na lepom mestu"

č: | fb:

Humanitarna čajanka Udruženja "Rodi se na lepom mestu" biće organizovana u subotu 11. decembra u restoranu "Tajna" na Pećini od 12 do 15 časova.

 

"U tom vremenu ćemo služiti čaj svima koji dođu i koji će čaj platiti onoliko koliko žele i mogu, a na poklon će dobiti šolju sa logom udruženja. Osim ličnog dolaska, moguće je svoju šollju čaja dobiti i uplatom donacije na račun Udruženja: Rajfajzen banka: 26591031000090697", saopštilo je Udruženje.

 

Kako se navodi, ideja je da se ovom akcijom nastavi prikupljanje novca za opremanje ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu.

 

"U ovom trenutku raspolažemo sa 2.269.671 dinara i glavni cilj nam je bio nabavka porođajnog stola, za koji je potrebno mnogo više novca od ovog iznosa! Na žalost, cela situacija u zemlji i svetu, prouzrokovana pandemijom Korona virusa je onemogućila da u saradnji sa ljudima velikog srca i društveno odgovornim kompanijama, dostignemo ovaj cilj!", kažu u Udruženju "Rodi se na lepom mestu".

 

Dodaju da ipak ne mogu biti nezadovoljni, jer u protekle tri godine, koliko postoji Udruženje, vidljivo su unapredili uslove boravka, lečenja i rada na ovim odeljenjima!

 

Na inicijativu tadašnjeg načelnika Ginekološko akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu, dr Nenada Dimitrijevića, 2018. godine osnovano je Udruženje "Rodi se na lepom mestu". Glavni cilj je bio da se odeljenje gonekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu obnovi, s obzirom na to da se u jedno od najvažnijih odeljenja nije ulagalo proteklih 20 godina.

 

Zahvaljujući podršci Grada Valjeva, ali i brojnih građana, privatnih preduzetnika, firmi i organizacija do sada je skupljeno oko 230.000 evra kroz rad Udruženja i preko donacija bolnici, koje su podstaknute aktivnostima Udruženje "Rodi se na lepom mestu, od čega je oko 67.000 evra prikupljeno direktno uplatama Udruženju!

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...