GSS na Maljenu (foto: skrinšot)
GSS na Maljenu (foto: skrinšot)
13.12.2021, 11:49

17 osoba zarobljeno u vikendici na Velikom Maljenu

č: | fb:

Petnaest odraslih osoba, među njima tri žene, i dvoje dece od subote je zavejano u jednoj vikendici koja se nalazi između vrhova Velikog i Malog Maljena.

 

Ekipe Gorske službe Srbije, vatrogasnih jedinica i policije iz Valjeva, meštani Divčibara, u nedelju su celog dana pokušavali da se probiju do vikendice u koju su se sklonili turisti, ali u tome nisu uspeli. Sa akcijom spašavanja nastavili su jutros, a prema informacijama sa terena članovi GSS su se probili na nekih 200 metara do vikendice, nose hranu i vodu. Rano jutros je prema vikendici krenla i ekipa iz Valjeva sa "kvadovima", koja nosi hranu i gorivo. Jedan iz ekipe Aleksandar Mihailović kaže da im veliki problem u probijanju do vikendice prave oborena stabla.

Kako saznajemo u subotu je sa Divčibara nekoliko porodica sa šest džipova krenulo na Ravnu goru, međutim stigli su do Velikog Maljena gde su se u snežnim smetovima zaglavili. Nije se moglo nazad, a više pokušaja sa motornim sankama i traktorima da se izvuku bilo je bezuspešno. Pronašli su jednu vikendicu i provalili u nju, gde se i sada nalaze.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 2 sati 53 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara