Ski staza Crni vrh na Divčibarama  (foto: Divčibare Ski Resort)
Ski staza Crni vrh na Divčibarama (foto: Divčibare Ski Resort)
14.12.2021, 12:12

Ski sezona na Divčibarama počinje u sredu

č: | fb:

Ski staza "Crni vrh", u okviru Divčibare Ski Resorta, počinje sa radom u sredu 15. decembra. Kako je saopšteno iz Divčibare Ski Resorta, na stazi ima 50 centimetara utabanog snega, narednih dana biće i dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa do kraja nedelje biće novih snežnih padavina. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova. 

  

Cena dnevne ski karte kreće se, u zavisnosti od uzrasta, od 1200 do 1550 dinara, deset dana u sezoni od 9.250 do 11.550, dok sezonski ski pas košta od 26.400 do 33.000 dinara. Više informacija na sajtu www.divcibareskiresort.com/ski-pass-online/.

 

Iz Divčibare Ski Resort kažu da je dostupna i online prodaja, tako da skijašima i snouborderima preporučuju da ski karte kupe online jer će na taj način biti izbegnute gužve.

 

I na stazi Crni vrh na Divčibarama sve je organizovano  u skladu sa merama zaštite od epidemije kovid-19.

 

Ski staza "Crni vrh" duga je 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

 

Ski staza Crni vrh na Divčibarama

Ski staza Crni vrh na Divčibarama (Foto: Divčibare Ski Resort)

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, koji broji pet topova i dve žirafe, kao i blizine velikim gradovima zbog čega je na skijanje moguće doći čak i na dan, ova staza postaje sve atraktivnija za skijaše i bordere, kao i za one koji žele da nauče da skijaju. Osim iz okolnih mesta i gradova najveća poseta skijaša i bordera očekuje se iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Obrenovca, Čačka i Loznice.

 

U dnu staze nalazi se ski poligon u okviru kojeg će raditi ski škola za decu i odrasle. Na stazi će raditi objekat za iznajmljivanje opreme, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije.

DivčiBAR

DivčiBAR (Foto: Divčibare Ski Resort)

 

Pored same polazne stanice žičare Crni vrh nalazi se ugostiteljski objekat DivčiBAR. "Sa prostranih prozora ovog objekta pruža se najlepši pogled na ski stazu Crni vrh i šumu koja je uokviruje. Planinskog izgleda, urbanog šarma i jakog karaktera: DivčiBAR restoran i bar mesto koje obavezno treba da posetite tokom vašeg boravka na Divčibarama", poručuju iz Divčibare Ski Resorta.

 

 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...