Ski staza Crni vrh na Divčibarama  (foto: Divčibare Ski Resort)
Ski staza Crni vrh na Divčibarama (foto: Divčibare Ski Resort)
14.12.2021, 12:12

Ski sezona na Divčibarama počinje u sredu

č: | fb:

Ski staza "Crni vrh", u okviru Divčibare Ski Resorta, počinje sa radom u sredu 15. decembra. Kako je saopšteno iz Divčibare Ski Resorta, na stazi ima 50 centimetara utabanog snega, narednih dana biće i dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa do kraja nedelje biće novih snežnih padavina. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova. 

  

Cena dnevne ski karte kreće se, u zavisnosti od uzrasta, od 1200 do 1550 dinara, deset dana u sezoni od 9.250 do 11.550, dok sezonski ski pas košta od 26.400 do 33.000 dinara. Više informacija na sajtu www.divcibareskiresort.com/ski-pass-online/.

 

Iz Divčibare Ski Resort kažu da je dostupna i online prodaja, tako da skijašima i snouborderima preporučuju da ski karte kupe online jer će na taj način biti izbegnute gužve.

 

I na stazi Crni vrh na Divčibarama sve je organizovano  u skladu sa merama zaštite od epidemije kovid-19.

 

Ski staza "Crni vrh" duga je 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

 

Ski staza Crni vrh na Divčibarama

Ski staza Crni vrh na Divčibarama (Foto: Divčibare Ski Resort)

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, koji broji pet topova i dve žirafe, kao i blizine velikim gradovima zbog čega je na skijanje moguće doći čak i na dan, ova staza postaje sve atraktivnija za skijaše i bordere, kao i za one koji žele da nauče da skijaju. Osim iz okolnih mesta i gradova najveća poseta skijaša i bordera očekuje se iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Obrenovca, Čačka i Loznice.

 

U dnu staze nalazi se ski poligon u okviru kojeg će raditi ski škola za decu i odrasle. Na stazi će raditi objekat za iznajmljivanje opreme, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije.

DivčiBAR

DivčiBAR (Foto: Divčibare Ski Resort)

 

Pored same polazne stanice žičare Crni vrh nalazi se ugostiteljski objekat DivčiBAR. "Sa prostranih prozora ovog objekta pruža se najlepši pogled na ski stazu Crni vrh i šumu koja je uokviruje. Planinskog izgleda, urbanog šarma i jakog karaktera: DivčiBAR restoran i bar mesto koje obavezno treba da posetite tokom vašeg boravka na Divčibarama", poručuju iz Divčibare Ski Resorta.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 23 sati 8 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 18 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara