Potpisivanje ugovora (foto: www.valjevo.rs)
Potpisivanje ugovora (foto: www.valjevo.rs)
18.12.2021, 08:16

Potpisan ugovor o izgradnji deponije "Kalenić"

č: | fb:

Ugovor o izgradnji Regionalne sanitarne deponije "Kalenić" između Evropske banke za obnovu i razvoj (EVRD), Ministarstva zaštite životne sredine i Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Eko-Tamnava" potpisan je u petak u Beogradu, saopšteno je iz Gradske uprave Valjevo.

 

Kako se navodi u saopštenju, to je odlučujući korak u rešavanju odlaganja otpada na teritoriji Kolubarskog okruga i konačnog rešavanja problema valjevske deponije.

 

Za izgradnju regionalne sanitarne deponije za Kolubarski okrug je predviđeno 31,5 miliona evra, od 75 miliona evra koliko iznosi projekat za izgradnju četiri regionalna centra u Srbiji. Raspisivanje tendera će biti krajem februara, a početak radova se očekuje na proleće iduće godine.

 

"Srbija će dobiti osam modernih regionalnih reciklažnih centara ka kojima će gravitirati više od 50 gradova i opština", izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon potpisivanja ugovora za realizaciju prve faze projekta, koja podrazumeva izgradnju četiri regionalna centra za upravljanje otpadom i to u Valjevu, Užicu, Novoj Varoši i Somboru.

 

"Srbija je posvećena rešavanju pitanja upravljanja otpadom i ciljevima Zelene agende, a otvaranje Poglavlja 27 je dodatni podsticaj da još brže radimo, jer su benefiti ovakvih projekata višestruki", rekla je ministarka. Dodala je da su zelene investicije važne za budućnost Srbije, a ovakvim projektima će se poboljšati ekološka slika naše zemlje.

 

Ugovore o realizaciji projekta, ministarka je potpisala sa regionalnim direktorom za zapadni Balkan Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Mateom Kolanđelijem i direktorom "Eko-Tamnave" Zoranom Petrovićem. Potpisivanju je u ime grada Valjeva, prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Miloš Milutinović.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 3 sati 54 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara