Potpisivanje ugovora (foto: www.valjevo.rs)
Potpisivanje ugovora (foto: www.valjevo.rs)
18.12.2021, 08:16

Potpisan ugovor o izgradnji deponije "Kalenić"

č: | fb:

Ugovor o izgradnji Regionalne sanitarne deponije "Kalenić" između Evropske banke za obnovu i razvoj (EVRD), Ministarstva zaštite životne sredine i Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Eko-Tamnava" potpisan je u petak u Beogradu, saopšteno je iz Gradske uprave Valjevo.

 

Kako se navodi u saopštenju, to je odlučujući korak u rešavanju odlaganja otpada na teritoriji Kolubarskog okruga i konačnog rešavanja problema valjevske deponije.

 

Za izgradnju regionalne sanitarne deponije za Kolubarski okrug je predviđeno 31,5 miliona evra, od 75 miliona evra koliko iznosi projekat za izgradnju četiri regionalna centra u Srbiji. Raspisivanje tendera će biti krajem februara, a početak radova se očekuje na proleće iduće godine.

 

"Srbija će dobiti osam modernih regionalnih reciklažnih centara ka kojima će gravitirati više od 50 gradova i opština", izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon potpisivanja ugovora za realizaciju prve faze projekta, koja podrazumeva izgradnju četiri regionalna centra za upravljanje otpadom i to u Valjevu, Užicu, Novoj Varoši i Somboru.

 

"Srbija je posvećena rešavanju pitanja upravljanja otpadom i ciljevima Zelene agende, a otvaranje Poglavlja 27 je dodatni podsticaj da još brže radimo, jer su benefiti ovakvih projekata višestruki", rekla je ministarka. Dodala je da su zelene investicije važne za budućnost Srbije, a ovakvim projektima će se poboljšati ekološka slika naše zemlje.

 

Ugovore o realizaciji projekta, ministarka je potpisala sa regionalnim direktorom za zapadni Balkan Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Mateom Kolanđelijem i direktorom "Eko-Tamnave" Zoranom Petrovićem. Potpisivanju je u ime grada Valjeva, prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Miloš Milutinović.

Aktuelno

Saop[tenje Pre 1 dan 1 sati

Voda u Kamenici je za piće

JKP Vodovod obaveštava korisnike koji se snabdevaju sa vodovoda Valjevska Kamenica da je voda u distributivnoj mreži za piće i da po svim parametrima odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti...  · 1 komentar

 (foto: )
Bez kraja Pre 22 sati 12 minuta

Neka se vrši pravda, a svet neka propada! Nekad bilo...

Ničeg novog pod kapom nebeskom, nema svrhe lamentirati nad "ludnicom" ili "euforijom", zvanom "Katar!". Viđana je uvek u vreme svetskih i evropskih prvenstava u fudbalu. Nešto manjih u sportovima,...