Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.12.2021, 08:43

Trijumf učenika Muzičke škole "Živorad Grbić"

č: | fb:

Učenici osnovne i srednje muzičke škole Živorad Grbić osvojili su ukupno 63 nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu od početka školske godine, od kojih je 50 prvih nagrada, saopšteno je iz valjevske muzičke škole.

 

Na Gudačkom odseku osvojene su dve prve nagrade, na Duvačkom odseku četiri prve i pet drugih nagrada, učenici na Gitarskom odseku ostvarili su devet prvih i tri druge nagrade, a na Teoretskom odseku dobijeno je 35 prvih nagrada, tri druge i dve treće nagrade iz Solfeđa, Teorije muzike, Harmonije i Muzičkih oblika na 29. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta u Beogradu (održanom onlajn).

 

Od izuzetnih rezultata učenika, izdvojićemo sledeće: titulu Laureata kategorije ostvarila je flautistkinja Marija Obradović (drugi razred SMŠ, klasa: prof. Radica Đedović, klavirska saradnja: prof. Sanja Knežević Gavrilović) na međunarodnom takmičenju u Trstu održanom onlajn, a osvojila je 100 poena na Međunarodnom takmičenju duvača Davorin Jenko u Beogradu.

 

Laureat za Srednju školu na 13. VART-u dobila je gitaristkinja Anđela Mišić (treći razred SMŠ, klasa: prof. Dragan Nikolić), a pobednik kategorije bio je Uglješa Teodorović (četvrti razred OMŠ, klasa: prof. Miloš Popović).

 

Među brojnim značajnim nagradama na Teoretskom odseku posebno se ističu učenici sa osvojenih maksimalnih 100 poena: Marija Obradović (drugi razred SMŠ) i Maša Živković (četvrti razred SMŠ) – Solfeđo, klasa: prof. Jadranka Obradović; Teorija muzike – Elena Vesić, Višnja Milinović, Milica Obradović i Kalina Filipović – učenice trećeg razreda OMŠ u klasi prof. Jadranke Obradović,Isidora Lukić (četvrti razred OMŠ) i Dunja Maksimović (peti razred OMŠ) – klasa prof. Vanja Urošević, i Elena Maksimović (treći razred OMŠ) – klasa prof. Teodora Damnjanović; Dušan Milosavljević (drugi razred SMŠ, klasa: prof. Tamara Milosavljević) osvojio je dve prve nagrade, obe sa maksimalnim brojem poena, iz Harmonije i Muzičkih oblika.

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 1 sati 56 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 55 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...