Ksenija Badem (foto: Đorđe Đoković)
Ksenija Badem (foto: Đorđe Đoković)
29.12.2021, 11:50

Ksenija Badem na čelu JKP Vidrak naredne četiri godine

č: | fb:

Kesnija Badem, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture, biće na čelu JKP "Vidrak" naredne četiri godine. Odluku o imenovanju usvojili su odbornici Skupštine grada.

 

Kako je navedeno u obrazloženju Rešenja o imenovanju direktora JKP Vidrak, Ksenija Badem je bila jedini kandidat koji se javio na konkurs za izbor direktora tog javnog preduzeća.

 

Nakon što je Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća izvršila proveru i ocenjivanje stručne osposobljenosti kandidata, Ksenija Badem je dobila prosečnu ocenu 2,5.

 

Uredbom o merilima za imenovanje direktora javnog predueća, propisano je da stručne osposobljenosti, znanja i veštine kandidata Komisija ocenjuje od jedan do tri, pri čemu ocena jedan ima značenje da "ne zadovoljava", ocena dva - "delimično zadovoljava" i ocena tri - "u potpunosti zadovoljava".

 

Stručna osposobljenost i to: stečena radnim iskustvom na poslovima na kojima se zahteva visoko obrazovanje i na poslovima koje kandidat ima u vođenju i organizovanju posla, Ksenija Badem je ocenjena dvojkom, dok je stručna osposobljenost stečena radnim iskustvom na poslovima koji su povezani sa javnim preduzećem ocenjena trojkom.

 

Ksenija Badem je bila v.d. direktora JKP Vidrak od 1.10. 2020. godine uprkos tome što u Zakonu o javnim preduzećima piše da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.

 

Podsećamo, Ksenija Badem imenovana je za v.d. direktora JKP "Vidrak", i početkom novembra 2017. godine, u vreme vladavine koalicije SNS-SPS. Ona je na funkciji bila samo sedam meseci. Podnoseći ostavku u junu 2018. godine, pored ostalog, je napisala: "Zbog nemogućnosti da nesmetano obavljam posao v. d. direktora, a što je prouzrokovano raznim dešavanjima i verovatno mojom nespremnosti da vršim ovu funkciju dajem neopozivu ostavku".

Aktuelno

Štand Valjeva u Dučićevoj ulici (foto: Borka Marković)
Valjevci u zvaničnom programu otvaranja letnje sezone Pre 21 sati 28 minuta

Uspešan nastavak saradnje Valjeva i Trebinja

Delegacija Valjeva prisustvovala je zvaničnom programu otvaranja letnje sezone grada Trebinja koji nosi slogan "Trebinje – Grad koji volite" i predstavila naš grad u najboljem svetlu, a saradnja je...  · 5 komentara

Plaćen intervju u Blicu (foto: )
"Preporod Valjeva" ima svoju cenu 27.05.2022

Intervju Blicu gradonačelnik platio 480.000 dinara

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je novcem iz gradske kase platio 480.000 dinara svoj intervju u "Blicu". Novac za to nije bio planiran u budžetu kada je ugovor potpisan, plaćen je ove godine...  · 34 komentara