Ksenija Badem (foto: Đorđe Đoković)
Ksenija Badem (foto: Đorđe Đoković)
29.12.2021, 11:50

Ksenija Badem na čelu JKP Vidrak naredne četiri godine

č: | fb:

Kesnija Badem, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture, biće na čelu JKP "Vidrak" naredne četiri godine. Odluku o imenovanju usvojili su odbornici Skupštine grada.

 

Kako je navedeno u obrazloženju Rešenja o imenovanju direktora JKP Vidrak, Ksenija Badem je bila jedini kandidat koji se javio na konkurs za izbor direktora tog javnog preduzeća.

 

Nakon što je Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća izvršila proveru i ocenjivanje stručne osposobljenosti kandidata, Ksenija Badem je dobila prosečnu ocenu 2,5.

 

Uredbom o merilima za imenovanje direktora javnog predueća, propisano je da stručne osposobljenosti, znanja i veštine kandidata Komisija ocenjuje od jedan do tri, pri čemu ocena jedan ima značenje da "ne zadovoljava", ocena dva - "delimično zadovoljava" i ocena tri - "u potpunosti zadovoljava".

 

Stručna osposobljenost i to: stečena radnim iskustvom na poslovima na kojima se zahteva visoko obrazovanje i na poslovima koje kandidat ima u vođenju i organizovanju posla, Ksenija Badem je ocenjena dvojkom, dok je stručna osposobljenost stečena radnim iskustvom na poslovima koji su povezani sa javnim preduzećem ocenjena trojkom.

 

Ksenija Badem je bila v.d. direktora JKP Vidrak od 1.10. 2020. godine uprkos tome što u Zakonu o javnim preduzećima piše da period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.

 

Podsećamo, Ksenija Badem imenovana je za v.d. direktora JKP "Vidrak", i početkom novembra 2017. godine, u vreme vladavine koalicije SNS-SPS. Ona je na funkciji bila samo sedam meseci. Podnoseći ostavku u junu 2018. godine, pored ostalog, je napisala: "Zbog nemogućnosti da nesmetano obavljam posao v. d. direktora, a što je prouzrokovano raznim dešavanjima i verovatno mojom nespremnosti da vršim ovu funkciju dajem neopozivu ostavku".

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 1 dan 6 sati

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 21 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 1 dan 4 sati

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...  · 1 komentar