Doček Nove 2020. (foto: DjordjeDjokovic)
Doček Nove 2020. (foto: DjordjeDjokovic)
27.12.2021, 07:44

U Valjevu neće biti dočeka Nove godine na otvorenom, ali će biti "praznovanja"

č: | fb:

U Valjevu neće biti javne novogodišnje proslave zbog epidemiološke situacije, ali i zbog štednje, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Na naše pitanje da li će ove godine biti organizovan doček Nove godine na Gradskom trgu i da li će, poput prethodnih godina u vreme zimskog raspusta, biti postavljeno klizalište na platou Centra za kulturu o trošku Grada, gradonačelnik Lazar Gojkovići je kratko odgovorio: "Bićete za sve blagovremeno obavešteni".

 

Međutim, gradonačelnik nas nije "blagovremeno obavestio", a sagovornik Kolubarskih.rs iz Gradske uprave kaže da je još pre mesec dana odlučeno da Grad ni ove godine neće organizovati doček Nove godine na trgu, ali, naglašava, biće organizovan doček za Srpsku novu godinu. Na pitanje Kolubarskih.rs ako 31. decembra neće biti javne novogodišnje proslave zbog epidemiološke situacije i zabrane okupljanja više od 500 ljudi, kako će biti moguće organizovati doček 13. januara, naš sagovornik kratko odgovara "tako je odlučeno".

 

"Valjevsko zimsko praznoVAnje"

 

"Valjevsko zimsko praznoVAnje", naziv je novogodišnjeg programa grada Valjeva, koji je počeo 24. decembra i trajaće do 27. januara. U okviru zimskog praznoVAnja najviše programa biće za najmlađe – filmovi, pozorišne predstave, koncerati, žurka za mlade, radionice slikanja..., a 30. decembra na platou Centra za kulturu u 19 časova biće "dečji vatromet". Jedini program koji će biti organizovan poslednjeg dana 2021. godine biće projekcija fima "Moje slatko čudovište" od 12 časova u Bioskupu 85.

 

U okviru novogodišnjeg programa grada Valjeva je i novogodišnji turnir u malom fudbalu koji će biti igran od 1. do 10. januara u hali sportova. "Valjevsko zimsko praznoVAnje" završava se 27. januara Svetosavskom atletskom trkom.

 

Što se tiče postavljanja klizališta na platou Centra za kulturu, prema rečima našeg sagovornika, ove godine će izostati pre svega iz finansijskih razloga, s obzirom na to da bi iz budžeta za klizalište trebalo izdvojiti skoro milion i po dinara.

 

Klizališta nije bilo ni ove godine u vreme zimskog raspusta, dok je prethodnih pet godina bilo postavljeno na platou Centra za kulturu početkom januara. Prošle godine je Grad platio 1,2 miliona dinara beogradskoj firmi za postavljenje klizališta, pritom je Grad "pokrio" i troškove za vodu i struju. Građani Valjeva mogli su da koriste osam besplatnih termina, po četiri u januaru i februaru, i to od 9 do 10 časova pre podne. Sve ostale termine beogradska firma je naplaćivala, uz korišćenje klizaljki, za 90 minuta klizanja 150 dinara.

 

Podsećamo, ranije u vreme vladavine demokrata, Grad nije plaćao klizalište, nego su firme Gradu plaćale zakup lokacije na kojoj su postavljale klizalište, i taj zakup se kretao od 100.000 do 200.000 dinara. Valjevci su tada mogli da klizaju na Studentovom igralištu, u Kolubari 2 i na platou Centra za kulturu.

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 1 dan 6 sati

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 21 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 1 dan 4 sati

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...  · 1 komentar