Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
27.12.2021, 12:11

Gradsko veće nije prihvatilo četiri amandmana odbornika Tadića

č: | fb:

Gradsko veće na današnjoj sednici nije prihvatilo četiri amandmana koje je Skupština grada Valjeva dostavila Gradskom veću, a koje je odbornik Nebojša Tadić (SNS) podneo na predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu.

 

Odbornik Tadić je predložio da se iz budžeta sledeće godine izdvoji dva miliona dinara za realizaciju inicijative "Valjevski kačkavalj", u okviru mera podrške ruralnom razvoju. Gradsko veće nije prihvatilo ovaj amandman uz obrazloženje da je za Program poljoprivreda i ruralni razvoj opredeljeno 75 miliona dinara, što će biti utrošeno prema Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2022. godinu. "Moguće je planirati sredstva za realizaciju navedenog projekta ukoliko se precizira sam projekat, nosilac projekta i na osnovu odgovarajuće dokumentacije utvrdi potreban iznos sredstava za njegovo sprovođenje", obrazloženo je.

 

Drugi amandman koji je odbornik Tadić podneo Skupštini grada, a koji je razmatralo Gradsko veće, odnosi se na to da se u budžetu za sledeću godinu opredele sredstva za izrade Studije opravdanosti za realizaciju inicijative da centralne gradske ulice Karađorđeva i Pantićeva postanu jednosmerne.

 

Gradsko veće smatra da amandman nije prihvatljiv uz obrazloženje da je na nacrt Programa organizacija saobraćaja i saobraćajne infrastrukture za sledeću godinu, u kome nije sadržana izrada predložene Studije, pribavljena saglasnost Agencije za bezbednost saobraćaja. Ali će, kako je navedeno, Agenciji biti upućen zahtev za dobijanje saglasnosti za izradu predložene Studije, i u slučaju dobijanja saglasnisti biće pripremljena izmena Programa.

 

Odbornik Nebojša Tadić  je trećim amandmanom na Odluku o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu predložio da se sa pozicije Unapređenje sistema očuvanja i predstavljanja kulturno istorijskog nasleđa, opredeli dva miliona dinara za potrebe obeležavanja stratišta žrtava progona komunističkog progona u periodu Drugog svetskog rata i neposredno posle toga, a prema podacima kojima raspolaže Anketni odbor. I ovaj amandman Gradsko veće nije prihvatilo.

 

"Na osnovu stručne analize i projekta obeležavanja stratišta žrtava komunističkog progona u periodu Drugog svetskog rata i neposredno posle toga, koje će izraditi Zavod za zaštitu spomenika kulture Valjevo, obezbediće se potrebna sredstva za realizaciju projekta iz tekuće budžetske rezerve", obrazloženo je.

 

Amandman odbornika Nebojše Tadića da se u okviru Programa razvoj sporta i omladine opredele potrebna sredstva za realizaciju inicijative "Džudo u škole", programa koji finansira Vlada Japana i koji je već zaživeo u osam gradova u Srbiji, Gradsko veće nije prihvatilo.

 

Kako je navedeno u obrazloženju, amandmanom nije jasno definisana inicijativa "Džudo u škole", način njene realizacije i visina potrebnih sredstava za realizaciju.

 

O četiri amandmna odbornika Nebojše Tadića (SNS), koje je podneo na predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu, a koje na današnjoj sednici nije prihvatilo Gradsko veće, izjasniće se odbornici Skupštine grada na sednici koja će biti održana u utorak, 28. decembra.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 6 sati 49 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 14 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...