Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
30.12.2021, 07:55

Dragana Marković ponovo izabrana za višeg tužioca u Valjevu

č: | fb:

Odlukom Narodne skupštine Dragana Marković je ponovo izabrana za tužioca Višeg javnog tužilaštva u Valjevu na mandat od šest godina. Marković je na funkciju višeg tužioca došla krajem 2015. godine sa mesta zamenice osnovnog tužioca.

 

Na listi kandidata, koju je utvrdilo Državno veće tužilaca (DVT), Dragana Marković je imala maksimalnih 70 poena za stručnost, osposobljenost i program rada, tako da je bila jedini kandidat koga je Vlada Srbije predložila Narodnoj skupštini za izbor na funkciju višeg javnog tužioca u Valjevu.

 

Pored nje za funkciju višeg javnog tužioca konkurisali su Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu, Snežana Jovanović, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Mionici i Vukašin Vujičić, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu.

 

Na sednici Narodne skupštine Srbije izabrani su tužioci za organizovani kriminal i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao i šefovi za 18 viših i 30 osnovnih javnih tužilaštava.

 

Izbori za tužioce trebalo je okončati pre kraja godine, pošto na mandat od šest godina treba da stupe 1. januara 2022.

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 7 sati 52 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 8 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 18 komentara