Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
30.12.2021, 07:55

Dragana Marković ponovo izabrana za višeg tužioca u Valjevu

č: | fb:

Odlukom Narodne skupštine Dragana Marković je ponovo izabrana za tužioca Višeg javnog tužilaštva u Valjevu na mandat od šest godina. Marković je na funkciju višeg tužioca došla krajem 2015. godine sa mesta zamenice osnovnog tužioca.

 

Na listi kandidata, koju je utvrdilo Državno veće tužilaca (DVT), Dragana Marković je imala maksimalnih 70 poena za stručnost, osposobljenost i program rada, tako da je bila jedini kandidat koga je Vlada Srbije predložila Narodnoj skupštini za izbor na funkciju višeg javnog tužioca u Valjevu.

 

Pored nje za funkciju višeg javnog tužioca konkurisali su Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu, Snežana Jovanović, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Mionici i Vukašin Vujičić, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu.

 

Na sednici Narodne skupštine Srbije izabrani su tužioci za organizovani kriminal i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao i šefovi za 18 viših i 30 osnovnih javnih tužilaštava.

 

Izbori za tužioce trebalo je okončati pre kraja godine, pošto na mandat od šest godina treba da stupe 1. januara 2022.

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 3 sati 22 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar