Crta logo
Crta logo
06.01.2022, 10:42

CRTA: Vlada, Krizni štab i RIK da se izjasne da li postoje epidemiološki uslovi za referendu

č: | fb:

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) pozvao je Vladu Srbije, republički Krizni štab za suzbijanje pandemije korona virusa i Republičku izbornu komisiju (RIK) da se hitno izjasne o uslovima i merama za održavanje najavljenog referenduma, zbog povećanja broja novozaraženih u poslednjih nekoliko dana.

"Verujemo da briga za zdravlje građana mora da bude apsolutni prioritet i zato je neophodno da se građanima garantuje bezbedno okruženje u kojem mogu da iskoriste svoje biračko pravo", navodi se u saopštenju CRTE.

 

"Znamo da nismo ni kompetentni, ni pozvani da donosimo procenu epidemiološke situacije i zato zahtevamo od nadležnih državnih organa da s punom odgovornošću iznesu jasan stav o tome u kojoj meri glasanje predstavlja rizik za javno zdravlje i kakve će mere zaštite preduzeti. CRTA će stav i preporuke nadležnih organa uzeti u obzir pri donošenju konačne odluke o tome da li će posmatrati predstojeći referendum", saopšteno je iz Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

 

Na referendumu o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa, koji će biti održan 16. januara, građani će se izjašnjavati na više od 8.000 glasačkih mesta.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...