Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
08.01.2022, 07:49

Od ponedeljka 10. januara ceo Dom zdravlja prelazi u KOVID režim

č: | fb:

Zbog naglog povećanja broja pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama, Dom zdravlja Valjevo od ponedeljka 10. januara prelazi u KOVID režim, kao što je bilo u periodu od sredine septembra do početka decembra prošle godine.

 

Pregledi pacijenata sa respiratornim infekcijama obavljaće se u prizemlju i na drugom spratu, na odeljenju Medicine rada. Testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje radiće se u prizemlju, a analiza krvi u laboratoriji na prvom spratu. Rezultati se izdaju na improvizovanom šalteru ordinacije u prizemlju, kao i do sada.

 

Ostali pregledi odraslih građana od ponedeljka će se realizovati u ambulantama Novo naselje i Dom penzionera, uz radno vreme od 7 do 20 časova. Laboratorijske analize za ove pacijente radiće se u Biohemijskoj laboratoriji Opšte bolnice Valjevo. Pregledi radnika i tzv. specifični pregledi sprovodiće se u ambulanti Peti puk u prepodnevnim satima.

 

KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.

 

Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade - iza prostorija Službe hitne pomoći, a za KOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

 

Podsećamo sugrađane da za produžavanje hronične terapije mogu koristiti brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431 radnim danima od 7.00 do 13.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 1 dan 6 sati

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 21 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 1 dan 4 sati

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...  · 1 komentar