Doček Srpske nove godine (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Doček Srpske nove godine (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
09.01.2022, 11:05

Za Srpsku novu godinu u Valjevu peva Željko Samardžić

č: | fb:

Na Gradskom trgu za doček Srpske nove godine u četvrtak 13. januara pevaće Željko Samardžić. Sudeći prema pozivu Centra za kulturu Valjevo za "uslugu organizovanja obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine", pored koncerta Željka Samardžića, koji će trajati od 22 časa do ponoći, na platou Centra za kulturu u četvrtak 13. januara planirana je animatorsko-klovnovska interaktivna predstava za decu uzrasta od 3 do 12 godina.

 

Sutradan, 14. januara na program je film za decu "Čarolija meseca" u Bioskopu 85, dok će u subotu 15. januara u Centru za kulturu biti odigrana edukativna predstava za decu od 3 do 12 godina, "Mudro prasence", Puls teatra iz Lazarevca.

 

Kako je naznačeno u nabavci usluge organizovanja obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine ponuđač je u obavezi da obezbedi Gradski trg u periodu od 12-14. januara, krovnu konstrukciju, binu, razglasni sistem, koncertnu rasvetu, grejanje bine, metalnu zaštitnu ograda, ton majstora, fotografa novogodišnjeg programa, video snimanje novogodišnjeg programa.

 

Zatim, saradnike za realizaciju programa u periodu od 12.01. do 14.01.2022. godine na Gradskom trgu i to: po tri noćna i dnevna čuvara, radnika za ispomoć, fizičko – tehničko obezbeđenje, dve toalet kabine na Gradskom trgu, u periodu od 12.01. do 14.01.2022. godine. 

 

Takođe ponuđač je u obavezi da izradi audio i video reklamu novogodišnjeg programa u trajanju od minimum 30 sekundi, da obezbedi potrebnu pirotehniku za realnizaciju vatrometa u trajanju od minimum sedam minuta, uz obavezu prikupljanja svih propisanih dozvola za program ovog tipa. Ponuđač je u obavezi da izvrši osiguranje imovine i lica i Naručilac ne snosi bilo kavu štetu ukoliko do nje dođe, već je za pričinjenu štetu odgovoran isključivo ponuđač.

 

Rok za podnošenje ponuda za nabavku "uslugu organizovanja obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine", koja je objavljena 6. januara, je ponedeljak 10. januar do 10 časova. Tada će biti poznata i cena svih trodnevnih programa koji će biti organizovani za Srpsku novu 2022. godinu.

 

Organizator dočeka Srpske nove godine, grad Valjevo, napominje da "postoji mogućnost da se ugovor sa izabranim ponuđačem ne zaključi i da se manifestacija otkaže, odnosno ne održi, ukoliko to ne bude dozvolila epidemiološka situacija". Kako je napomenuto, naručilac neće snositi bilo kakve materijalne i pravne posledice ukoliko se to desi. "Svako od potencijalnih ponuđača je blagovremeno upoznat sa ovom odredbom, tako da nije moguće da traži bilo kakvu nadokandu štete od naručioca ukoliko se navedeno desi", navodi se u bitnoj napomeni ove nabavke.

 

Nova 2022. nije dočekana na Trgu zbog epidemiološke situacije

 

Grad Valjevo nije organizovao javni doček Nove 2022. godine zbog, kako nam je nazvanično rečeno u Gradskoj upravi, epidemiološke situacije, ali i zbog štednje.

 

Podsećamo da je broj novozaraženih poslednjih sedam dana 2021. godine bio u proseku dvadesetak dnevno, dok se prvih dana nove 2022. godine taj proj povećao i preko četiri puta; 8. januara registrovana je 91 novozaražena osoba. Broj novozaraženih početkom decembra, kada je doneta odluka da se ne organizuje javni doček Nove godine, bio je u proseku trideset dnevno.

 

U kovid ambulanti Doma zdravlja u Valjevu 3. i 4. januara zabeleženo su velike gužve. U utorak, 4. januara, bilo je 417 pregleda, od toga prvih pregleda 232. Tako veliki broj pregleda, preko 400, nije bilo od sredine novembra prošle godine.

 

"Izgleda da je na naplatu stigla novogodišnja proslava, ali i proslave kolektiva uoči Nove godine", objašnjavali su lekari nagli skok novozaraženih prvih januarskih dana 2022. godine.

 

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 1 dan 7 sati

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 21 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 1 dan 5 sati

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...  · 1 komentar