Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
12.01.2022, 08:01

Doček Srpske nove godine košta preko 2,6 miliona dinara

č: | fb:

Doček Srpske nove godine u Valjevu, koji organizuje Grad, koštaće 2.637.000 dinara. Centralni događaj trodnevnog programa "obeležavanja dočeka" je koncert Željka Samardžića u četvrtak 13. januara od 22 časa do ponoći na Gradskom trgu.

 

U obaveštenju o dodeli ugovora za nabavku "usluge organizovanja obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine", koji je objavljen na sajtu Centra za kulturu, piše da je posao organizacije dobila Preduzetnička radnja "Mobil music" iz Kovina za 2.637.000 dinara. Uz obaveštenje nije objavljen obrazac strukture cena iz koga bi se videlo koliko pojedinačno košta svaki program i svaka usluga vezana za organizaciju "obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine".

 

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Nemanja Rasulić kaže da "ne postoji zakonska obaveza da se javno objavi obrazac strukture cena, kao što to nisu činili ni u ostalim prethodnim manifestacijama". Rasulić nije želeo da nam dostavi obrazac cena niti da odgovori na naše pitanje koliko košta koncert Željka Samardžića. Predložio nam je "da, ukoliko smatramo da imamo osnov, to zatražimo pisanim ili elektronskim putem". Kolubarske.rs će danas, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, uputiti zahtev da nam se dostavi obrazac strukture cena. Prema nezvaničnim informacijama, Grad će platiti oko dva miliona dinara dvočasovni koncert Željka Samardžića.

 

Otkazivanje dočeka?

 

Organizator dočeka Srpske nove godine, grad Valjevo, napominje da "postoji mogućnost da se manifestacija otkaže ukoliko to ne bude dozvolila epidemiološka situacija".

 

Na naše pitanje da li je tačna nezvanična informacija da će manifestacija biti otkazana zbog nepovoljne epidemiološke situacije, v.d. direktora Centra za kulturu Nemanja Rasulić kaže da će "dočeka Srpske nove godine biti ukoliko se nešto drugo ne desi".

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 7 sati 18 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 43 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...