Registracija Prijava preko FB
Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
12.01.2022, 08:01

Doček Srpske nove godine košta preko 2,6 miliona dinara

č: | fb:

Doček Srpske nove godine u Valjevu, koji organizuje Grad, koštaće 2.637.000 dinara. Centralni događaj trodnevnog programa "obeležavanja dočeka" je koncert Željka Samardžića u četvrtak 13. januara od 22 časa do ponoći na Gradskom trgu.

 

U obaveštenju o dodeli ugovora za nabavku "usluge organizovanja obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine", koji je objavljen na sajtu Centra za kulturu, piše da je posao organizacije dobila Preduzetnička radnja "Mobil music" iz Kovina za 2.637.000 dinara. Uz obaveštenje nije objavljen obrazac strukture cena iz koga bi se videlo koliko pojedinačno košta svaki program i svaka usluga vezana za organizaciju "obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine".

 

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Nemanja Rasulić kaže da "ne postoji zakonska obaveza da se javno objavi obrazac strukture cena, kao što to nisu činili ni u ostalim prethodnim manifestacijama". Rasulić nije želeo da nam dostavi obrazac cena niti da odgovori na naše pitanje koliko košta koncert Željka Samardžića. Predložio nam je "da, ukoliko smatramo da imamo osnov, to zatražimo pisanim ili elektronskim putem". Kolubarske.rs će danas, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, uputiti zahtev da nam se dostavi obrazac strukture cena. Prema nezvaničnim informacijama, Grad će platiti oko dva miliona dinara dvočasovni koncert Željka Samardžića.

 

Otkazivanje dočeka?

 

Organizator dočeka Srpske nove godine, grad Valjevo, napominje da "postoji mogućnost da se manifestacija otkaže ukoliko to ne bude dozvolila epidemiološka situacija".

 

Na naše pitanje da li je tačna nezvanična informacija da će manifestacija biti otkazana zbog nepovoljne epidemiološke situacije, v.d. direktora Centra za kulturu Nemanja Rasulić kaže da će "dočeka Srpske nove godine biti ukoliko se nešto drugo ne desi".

 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 53 minuta

U Valjevu novozaraženih 240

U Valjevu je 240, u Kolubarskom okrugu 443 novozaraženih. Od 18. do 24. januara registrovan je 141 novooboleo od koronavirusa mlađe populacije. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 855, u...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati

Vozio sa 2,44 promila alkohola u krvi

Policija na Ubu sinoć je isključila iz saobraćaja tridesetjednogodišnjeg vozača "juga" koji je vozio sa 2,44 promila alkohola u organizmu. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 dana,...

Ivica Dačić  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 11 minuta

Boj se Danajaca, i kad darove donose...

U našem pregrejanom političkom životu, baš zato što je takav, stalno "ispod radara" ostaje SPS! A ne bi trebalo iz niza razloga. Kod nas u Valjevu makar što je u njemu krupan Đoka, baš naš Đoka...  · 6 komentara