Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
12.01.2022, 08:01

Doček Srpske nove godine košta preko 2,6 miliona dinara

č: | fb:

Doček Srpske nove godine u Valjevu, koji organizuje Grad, koštaće 2.637.000 dinara. Centralni događaj trodnevnog programa "obeležavanja dočeka" je koncert Željka Samardžića u četvrtak 13. januara od 22 časa do ponoći na Gradskom trgu.

 

U obaveštenju o dodeli ugovora za nabavku "usluge organizovanja obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine", koji je objavljen na sajtu Centra za kulturu, piše da je posao organizacije dobila Preduzetnička radnja "Mobil music" iz Kovina za 2.637.000 dinara. Uz obaveštenje nije objavljen obrazac strukture cena iz koga bi se videlo koliko pojedinačno košta svaki program i svaka usluga vezana za organizaciju "obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine".

 

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Nemanja Rasulić kaže da "ne postoji zakonska obaveza da se javno objavi obrazac strukture cena, kao što to nisu činili ni u ostalim prethodnim manifestacijama". Rasulić nije želeo da nam dostavi obrazac cena niti da odgovori na naše pitanje koliko košta koncert Željka Samardžića. Predložio nam je "da, ukoliko smatramo da imamo osnov, to zatražimo pisanim ili elektronskim putem". Kolubarske.rs će danas, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, uputiti zahtev da nam se dostavi obrazac strukture cena. Prema nezvaničnim informacijama, Grad će platiti oko dva miliona dinara dvočasovni koncert Željka Samardžića.

 

Otkazivanje dočeka?

 

Organizator dočeka Srpske nove godine, grad Valjevo, napominje da "postoji mogućnost da se manifestacija otkaže ukoliko to ne bude dozvolila epidemiološka situacija".

 

Na naše pitanje da li je tačna nezvanična informacija da će manifestacija biti otkazana zbog nepovoljne epidemiološke situacije, v.d. direktora Centra za kulturu Nemanja Rasulić kaže da će "dočeka Srpske nove godine biti ukoliko se nešto drugo ne desi".

 

Aktuelno

Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Zbog ulaganja u Privrednu zonu Pre 7 minuta

Prvi rebalans budžeta već na početku godine

Prvim rebalansom budžeta Valjeva za 2023. godinu gradska kasa biće "teža" za 326,6 miliona dinara. Novac je neophodan za ulaganje u Privrednu zonu. Korekcija gradske kase rađena je i u februaru...

Prizanje za Mionicu (foto: www.mionica.rs)
U 2022. godini Pre 6 minuta

Priznanje Mionici za unapređenje e-Uprave

Opština Mionica jedna je od najuspešnijih lokalnih samouprava prema ostvarenim rezultatima na polju razvoja eUprve u lokalnoj zajednici u 2022. godini.

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 22 sati 21 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara