Valjevski kraj - zona dobrog ozona (foto: Klub Ars Nova)
Valjevski kraj - zona dobrog ozona (foto: Klub Ars Nova)
16.09.2014, 08:39

“Zona dobrog ozona” u Valjevu

č: | fb:

Dan ozonskog omotača, 16. septembar, biće obeležen i u Valjevu. Započinje od 18  časova kada će Desankin venac, kod restorana Tri kosa, biti proglašen „Zonom dobrog ozona“. Nakon otvaranja uslediće takmičenje u brzom duvanju balona pod nazivom „Ovo je moj ozon“. Tako će Valjevci dati doprinos i podršku zaštite ozonskog omotača u našem kraju.

Organizatori su Klub Ars Nova, Društvo istraživača „Vladimir Mandić Manda“, Udruženje za zaštitu valjevskih planina i Prijatelji parka Pećina. Cilj „Zone dobrog ozona“ jeste da se skrene pažnja na značaj ozonskog omotača sa porukom da ga treba čuvati i sačuvati, kao i da se podstaknu najmlađi da razmišljaju o značaju očuvanja ozonskog omotača.

Od 1995. godine, 16. septembar se u celom svetu obeležava kao međunarodni dan zaštite ozonskog omotača. Povod za ovaj datum je Montrealski protokol, kojim su predviđene aktivnosti koje bi omogućile zaštitu i očuvanje ozonskog omotača. 

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 14 sati 9 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".