Ispred Doma zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
Ispred Doma zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
12.01.2022, 08:01

U Valjevu pet puta više novozaraženih nego sedam dana ranije

č: | fb:

U Valjevu je broj novozaraženih u odnosu na pre sedam dana povećan skoro pet puta, dok je u kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano skoro duplo više odraslih osoba nego sedam dana ranije.

 

Prema podacima iz kovid ambulante Doma zdravlja u utorak, 11. januara, bilo je 807 pregleda odraslih i 69 pregleda dece, dok je pre sedam dana pregledano 417 odraslih osoba i 123 dece.

 

Poslednjih dana prošle godine dnevno je registrovano dvadesetak pozitivnih na koronavirus, 2. januara novozaraženih je bilo osam, sledećeg dana taj broj se povećao na 32, potom je 4. januara bilo 44, da bi nakon samo sedam dana novozaraženih bilo skoro pet puta više.

 

Upravo zbog naglog povećanja broja pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama i broja zaraženih, Dom zdravlja Valjevo je od ponedeljka 10. januara ponovo u KOVID režimu, kao što je to bilo u periodu od sredine septembra do početka decembra prošle godine.

 

Podsećamo, 28. septembra prošle godine u Kovid ambulanti Doma zdravlja bilo je 876 pregleda što je najveći broj od početka epidemije.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 sati 5 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 22 sati 6 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara