Ispred Doma zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
Ispred Doma zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
12.01.2022, 08:01

U Valjevu pet puta više novozaraženih nego sedam dana ranije

č: | fb:

U Valjevu je broj novozaraženih u odnosu na pre sedam dana povećan skoro pet puta, dok je u kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano skoro duplo više odraslih osoba nego sedam dana ranije.

 

Prema podacima iz kovid ambulante Doma zdravlja u utorak, 11. januara, bilo je 807 pregleda odraslih i 69 pregleda dece, dok je pre sedam dana pregledano 417 odraslih osoba i 123 dece.

 

Poslednjih dana prošle godine dnevno je registrovano dvadesetak pozitivnih na koronavirus, 2. januara novozaraženih je bilo osam, sledećeg dana taj broj se povećao na 32, potom je 4. januara bilo 44, da bi nakon samo sedam dana novozaraženih bilo skoro pet puta više.

 

Upravo zbog naglog povećanja broja pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama i broja zaraženih, Dom zdravlja Valjevo je od ponedeljka 10. januara ponovo u KOVID režimu, kao što je to bilo u periodu od sredine septembra do početka decembra prošle godine.

 

Podsećamo, 28. septembra prošle godine u Kovid ambulanti Doma zdravlja bilo je 876 pregleda što je najveći broj od početka epidemije.

 

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 21 sati 3 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 20 sati 1 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 23 sati 1 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara