Registracija Prijava preko FB
13.01.2022, 07:18

Otkazan koncert Željka Samardžića za doček Srpske nove godine

č: | fb:

Koncert Željka Samardžića, za doček Srpske nove godine, otkazan je zbog "sve nepovoljnije epidemiološke situacije". Otkazani su i drugi programi koji su najavljeni u okviru obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine.

 

"Zbog naglog porasta broja zaraženih i sve nepovoljnije epidemiološke situacije na teritoriji grada Valjeva, a u cilju zaštite zdravlja građana, grad Valjevo i Centar za kulturu Valjevo, kao organizatori programa obeležavanja dočeka Srpske nove godine, doneli su odluku da programe 13,14. i 15. januara otkažu", piše u mejlu koji je sinoć medijima poslao Centar za kulturu.

 

Šta je važnije "zaštita zdravlja građana" ili "tezga" pevača?

 

Valjevsko rukovodstvo odlučilo je da organizuje doček Srpske nove godine u trenutku kada se značajno povećao broj zaraženih koronavirusom. Nabavka za "usluge organizovanja obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine" objavljena je 6. januara u danu kada je "epidemiološka situacija bila sve nepovoljnija", kada je bilo 44 novozaraženih i preko 400 pregleda u kovid ambulanti, i kada je Dom zdravlja obajvio da će od 10. januara ponovo preći u kovid režim zbog pogoršane epidemiološke situacije. Ugovor sa organizatorom programa "obeležavanja dočeka Srpske nove godine", vrednog preko 2,6 miliona dinara, potpisan je 10. januara u danu kada je bilo 127 novozaraženih i 696 pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja.

 

Otuda pitanja za gradsko rukovodstvo: zbog čega ste odlučili da organizujete doček Srpske nove godine u trenutku kada je epidemiološka situacija bila sve nepovoljnija, zašto tada nije bila važna "zaštita zdravlja građana", i šta ili ko je uticao na vašu sinoćnu odluku da odustanete od organizacije koncerta Željka Samardžića?

 

Kako nezvanično saznaju Kolubarske.rs, koncert Željka Samardžića nije otkazan, nego je odložen za 14. februar kada će, ako "epidemiološka situacija dozvoli", umesto "obeležavanja dočeka Srpske nove 2022. godine" biti obeležen Sveti Trifun. Otuda još jedno pitanje za valjevsko rukovodstvo. Da li je koncert Željka Samardžića trebalo da bude organizovan zbog "naroda da se malo proveseli za Srpsku novu godinu" ili je zbog "tezge" pevača?  

 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 5 sati 17 minuta

U Valjevu novozaraženih 240

U Valjevu je 240, u Kolubarskom okrugu 443 novozaraženih. Od 18. do 24. januara registrovan je 141 novooboleo od koronavirusa mlađe populacije. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 855, u...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 25 minuta

Vozio sa 2,44 promila alkohola u krvi

Policija na Ubu sinoć je isključila iz saobraćaja tridesetjednogodišnjeg vozača "juga" koji je vozio sa 2,44 promila alkohola u organizmu. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 dana,...

Ivica Dačić  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 36 minuta

Boj se Danajaca, i kad darove donose...

U našem pregrejanom političkom životu, baš zato što je takav, stalno "ispod radara" ostaje SPS! A ne bi trebalo iz niza razloga. Kod nas u Valjevu makar što je u njemu krupan Đoka, baš naš Đoka...  · 6 komentara