Red ispred Doma zdravlja  (foto: Kolubarske.rs)
Red ispred Doma zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
14.01.2022, 10:04

Preko sajta Doma zdravlja izdavanje rezultata

č: | fb:

Dom zdravlja Valjevo podseća sugrađane da preko sajta www.dzvaljevo.rs mogu koristiti onlajn usluge i tako izbeći dolazak u Dom zdravlja ili ambulante ako to nije neophodno, zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

 

Preko Portala za pacijente mogu se zatražiti: produžavanje hronične terapije, izdavanje rezultata KOVID ambulante (test, krvna slika, rendgen), zaključenje bolovanja za KOVID pacijente, izdavanje doznaka za tekuće bolovanje za KOVID pacijente, prebacivanje kartona u drugu zdravstvenu ustanovu i izdavanje vakcinalnog kartona (ne odnosi se na KOVID vakcinaciju). Internet usluge nisu dostupne vikendom i državnim praznicima.

 

Izdvajamo dobijanje rezultata (test, krvna slika, rendgen) KOVID ambulante na imejl pacijenta. Potrebno je izabrati opciju "Slanje zahteva za izdavanje rezultata", uneti podatke u formular, u kojem obavezno treba izabrati vrstu rezultata i upisati datum analize. Iz tehničkih razloga za svaku analizu mora se uputiti zaseban zahtev. Traženi rezultat će na imejl pošiljaoca biti dostavljen u najkraćem mogućem roku, s tim što treba imati u vidu da je za obradu nekih analiza od strane medicinskog osoblja potrebno određeno vreme. Na kontrolu se i dalje mora doći sa štampanim nalazom.

Portal za pacijente printskrin

Portal za pacijente printskrin (Foto: printskrin)

 

Preko Portala za pacijente na sajtu Doma zdravlja KOVID pacijenti mogu podneti zahtev za zaključenje bolovanja ili produženje doznaka bez odlaska kod lekara. Na portalu je potrebno izabrati opciju "Slanje zahteva za zatvaranje bolovanja" i uneti podatke u predviđena polja, uz obavezno unošenje datuma kada je bolovanje otvoreno. Preko opcije "Izdavanje doznaka elektronskim putem" mogu se zatražiti doznake za tekuće bolovanje, uz napomenu na koji se mesec odnosi. U oba slučaja, preuzimanje doznaka je sledećeg dana između 15 i 17 časova na šalteru na kojem se izdaju rezultati KOVID pacijentima.

 

Vrlo je značajno da sugrađani svoju hroničnu terapiju mogu produžiti odlaskom na sajt Doma zdravlja, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici. Zahtevi se obrađuju u roku od 24 sata. Za razliku od stalne terapije, izmene u terapiji se ne mogu uraditi telefonskim putem, već pacijenti moraju doći kod izabranog lekara sa novim izveštajem.

 

Pacijenti hroničnu terapiju mogu produžiti i pozivom na brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431, radnim danima od 7.00 do 13.30.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 1 sati 15 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 1 komentar

Saop[tenje Pre 1 dan 3 sati

Voda u Kamenici je za piće

JKP Vodovod obaveštava korisnike koji se snabdevaju sa vodovoda Valjevska Kamenica da je voda u distributivnoj mreži za piće i da po svim parametrima odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti...  · 1 komentar