Ribnička ulica (foto: Žitelj Ribničke)
Ribnička ulica (foto: Žitelj Ribničke)
21.01.2022, 07:59

Ribnička ulica ili Ribničko jezero?

č: | fb:

Ribnička ulica liči na jezero, a ne na saobraćajnicu, i to ne samo kada pada kiša ili se topi sneg. Pod vodom je skoro preko cele godine. Žitelji te ulice kažu da su očajni, da deceniju i po mole nadležne da im reše taj problem, ali bezuspešno, te su se iz očaja obratili i redakciji Kolubarske.rs.

 

Jedan od njih kaže da u Ribničkoj živi 27 godina. Poslao nam je i fotografije. "Pogledajte na šta nam liči ulica, ne možemo normalno da se krećemo i da neometano živimo. Ova voda stoji ovde na istom mestu punih 20 godina, zemlja se toliko natopila vodom da više ne može ni da je upije, a voda nema gde da ode. Mi građani, koji živimo u Ribničkoj ulici, prethodnih 15 godina podnosili smo zahteve Opštini da nam se reši problem sa vodom koja se sliva sa obilaznog puta i puni nam ulicu jer nema kanalizacionog rešenja. Svi se prave slepi na ovu sramotu. Niko ne može da nam dođe do kuće, čak ni hitna pomoć ni taxi", napisao je žitelj Ribničke ulice.

 

Žitelji Ribničke ulice slali su na desetine dopisa u Gradsku upravu, ali kako kažu, konkretnog odgovora i rešenja još uvek nema. Čak su pre dve godine lokalnoj vlasti uputili i peticiju, ali ni to nije pomoglo.

Ribnička ulica

Ribnička ulica (Foto: Žitelj Ribničke)

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković u izjavi za Kolubarske.rs kaže da će problem sa kišnom kanalizacijom u Rasinskoj i Ribničkoj ulici biti rešen, ali da sve zavisi od toga kada će biti završen projekat.  

 

"Raspisana je javna nabavka projektovanje kišne i fekalne kanalizacije i to je u završnoj fazi. Čim se završi projekat, mi ćemo gledati da u rebalansu budžeta opredelimo novac da se uradi kišna kanalizacija u Rasinskoj i Ribničkoj ulici, a nakon toga će te dve ulice biti asfaltirane", rekao je Gojković.

 

Nejasno je zbog čega do sada nije završeno projektovanje s obzirom na to da je javna nabavka Projektovanje kišne i fekalne kanalizacione mreže raspisana u junu, a ugovor vredan oko 1,2 miliona dinara potpisan je u julu prošle godine sa projektantskom kućom iz Niša. Prema ugovoru rok za zavretak projekta je 30 kalendarskih dana od uvođenja u posao, 30 kalendarskih dana od dobijanja lokacijskih uslova za izradu Projekta za građevinsku dozvolu (PGD) i 30 dana od dobijanja odobrenja za građenje za izradu Projekta za izvođenje (PZI).

 

Gradonačelnik kaže da mu je u Odeljenju za infrastrukturu rečeno da je u toku izrada projektne dokumentacije za kišnu kanalizaciju. Nije mogao da precizira kada će projekat biti okončan i kada bi radovi mogli da počnu. Jedino je sigurno da će kišna kanalizacija u Ribničkoj i Rasinskoj ulici biti urađena u ovoj godini, a sredstva će biti obezbeđena rebalansom budžeta.

 

Inače, u tehničkoj dokumentaciji javne nabavke Projektovanje kišne i fekalne kanalizacione mreže, pored projektovanje kišne kanalizacije u Ribničkoj, Rasinskoj i Podrinjskoj ulici, navodi se i izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju fekalne kanalizacije u Suvoborskoj, Kosjerićkoj i Ulici Nikole Tesle, kao i za izgradnju kišne kanalizacije u Koče Racina, Koste Andrića, Jadranskoj, Lovćenskoj i Užičkoj ulici.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 50 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...