Referendum (foto: Đorđe Đoković)
Referendum (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2022, 13:51

Na teritoriji Valjeva "DA", u samom Valjevu "NE" na referendumu

č: | fb:

Na osnovu zapisnika sa biračkih mesta objavljenih na sajtu Republičke izborne komisije (RIK), na 118 biračkih mesta na teritoriji grada Valjeva, od 25049 važećih glasova (32.93% od broja upisanih), DA je zaokružilo 13897, a NE 11152 građana sa pravom glasa. Na 31 biračkom mestu u samom Valjevu 7486 građana je glasalo DA, a 8101 građanin NE, navodi Lokalni front Va u saopštenju.

 

Prema informacijama do kojih je došao Lokalni front Va, sam proces su pratile i brojne nepravilnosti u radu biračkih odbora.

 

Ovakvi rezultati vrlo jasno ukazuju na duboku podeljenost društva u našem gradu, ali i u celoj Srbiji, što je jedna od glavnih odlika decenijske vladavine režima SNS-a. Ta stranka je čak i referendumsko pitanje o promeni Ustava lišila stvarnog dijaloga udaljavajući ga od građana, prepuštajući sve stranačkoj mašineriji i toliko puta oprobanom izbornom receptu izvođenja ljudi. Očigledno je da ovakav način dirigovanja javnim mnjenjem sve teže prolazi. Najbolji primer toga je pobeda opcije NE u Beogradu, ali i u mnogim urbanim sredinama Republike, pa i u našem gradu.

 

Zahvaljujemo se svim građanima koji su razumeli značaj jučerašnje odluke, a naročito onima koji su svoj sud doneli vođeni preporukama udruženja građana Lokalni front Valjevo.

 

Pozivamo sve Valjevke i Valjevce koji vape za demokratijom da se udružimo i zajedno sprečimo bilo kakav pokušaj prekrajanja naše volje u budućnosti.

 

Lokalni front Va već od sutra ulazi u proces priprema za obuku članova biračkih odbora koji će već u aprilu biti okosnica borbe protiv svih nečasnih i prljavih radnji na koje smo navikli, navodi s eu saopštenju Lokalnog fronta Va.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 16 sati 52 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 48 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara