Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2014, 16:34

Preispitati rad JP „Kolubara”

č: | fb:

Srpska napredna stranka traži da se pod hitno formira Radna grupa koja bi ispitala poslovanje JP „Kolubara”, kako bi javnost bila upoznata o tome kako ovo javno preduzeće troši budžetske pare. „To je enklava za koju ne važe propisi. Oni su država u državi“, kaže šef pravnog tima Gradskog odbora SNS Mihailo Milutinović uz tvrdnju da zaposleni imaju tople obroke, stipendije i ostale povlastice, a da „mnogi od njih mesecima nisu uboli olovku niti uključili računar“. On navodi primer da je u gradskoj kasi za poljoprivredu namenjeno samo 14 odsto budžeta, dok je za JP „Kolubara” izdvojeno čak 60 odsto od planiranih sredstava.

Katastrofalna situacija je i u Centru za socijalni rad, dodaje Milutinović. On kaže da je račun ove ustanove u blokadi, a hraniteljima novac nije isplaćen šest meeci. „Najapsurdnije je to, što je v.d. direktora Centra za socijalni rad bila na čelu ustanove pre deset godina, kada je nastao sudski spor zbog koga je račun Centra u blokadi. Danas je vršilac dužnosti direktora bez saglasnosti Ministarstva, sa ambicijom da ponovo bude direktor jer je konkurisala za tu funkciju”, kaže šef pravnog tima valjevskih naprednjaka Mihailo Milutinović.

On je danas kritikovao gradsko rukovodstvo zbog odluke da se grad zaduži 80 miliona dinara kako bi Toplana obezbedila grejanje za predstojeću sezonu. Upozorava da ukupna zaduženost grada zabrinjava, jer je kreditno zaduženje dozvoljeno najviše 12 posto od projektovanog budžeta. Takođe, Milutinović smatra pogrešnom i odluku da se Bolnici ne dodeli status kvalifikovanog kupca ili kupca koji se dogovara o ceni isporučene toplotne energije. „To bi finansijski značilo i za Toplanu i za Bolnicu“, poručuje Mihailo Milutinović.

Posebno je kritikovao izvršenje budžeta i to prihodnu stranu, istakavši da su odbornici SNS bili u pravu kada su upozoravali da nisu dobro utvrđene zone za obračun poreza. „Tu nakaradnu odluku o visini poreza vladajuća većina je probala da menja, pa kad nije uspela, nastavlja da zamlaćuje narod. Već je septembar, a poreskih rešenja još uvek nema“, kaže šef pravnog tima valjevskih naprednjaka.

Milutinović predlaže da predsednik valjevskih socijalista i narodni poslanik Đorđe Milićević preuzme dirigentsku palicu i bude na čelu vladajuće koalicije. "Milićević, kao čovek od iskustva, koji je verovatno mnogo učinio za naš grad, mada to ne vidimo, i sa impozantnim desetogodišnjim poslaničkim mandatom ima kapacitet da neke stvari pomeri u koaliciji. Vreme je da dođe i uredi odnose u našem gradu", zaključuje šef pravnog tima Gradskog odbora SNS Mihailo Milutinović.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 4 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara