Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2014, 16:34

Preispitati rad JP „Kolubara”

č: | fb:

Srpska napredna stranka traži da se pod hitno formira Radna grupa koja bi ispitala poslovanje JP „Kolubara”, kako bi javnost bila upoznata o tome kako ovo javno preduzeće troši budžetske pare. „To je enklava za koju ne važe propisi. Oni su država u državi“, kaže šef pravnog tima Gradskog odbora SNS Mihailo Milutinović uz tvrdnju da zaposleni imaju tople obroke, stipendije i ostale povlastice, a da „mnogi od njih mesecima nisu uboli olovku niti uključili računar“. On navodi primer da je u gradskoj kasi za poljoprivredu namenjeno samo 14 odsto budžeta, dok je za JP „Kolubara” izdvojeno čak 60 odsto od planiranih sredstava.

Katastrofalna situacija je i u Centru za socijalni rad, dodaje Milutinović. On kaže da je račun ove ustanove u blokadi, a hraniteljima novac nije isplaćen šest meeci. „Najapsurdnije je to, što je v.d. direktora Centra za socijalni rad bila na čelu ustanove pre deset godina, kada je nastao sudski spor zbog koga je račun Centra u blokadi. Danas je vršilac dužnosti direktora bez saglasnosti Ministarstva, sa ambicijom da ponovo bude direktor jer je konkurisala za tu funkciju”, kaže šef pravnog tima valjevskih naprednjaka Mihailo Milutinović.

On je danas kritikovao gradsko rukovodstvo zbog odluke da se grad zaduži 80 miliona dinara kako bi Toplana obezbedila grejanje za predstojeću sezonu. Upozorava da ukupna zaduženost grada zabrinjava, jer je kreditno zaduženje dozvoljeno najviše 12 posto od projektovanog budžeta. Takođe, Milutinović smatra pogrešnom i odluku da se Bolnici ne dodeli status kvalifikovanog kupca ili kupca koji se dogovara o ceni isporučene toplotne energije. „To bi finansijski značilo i za Toplanu i za Bolnicu“, poručuje Mihailo Milutinović.

Posebno je kritikovao izvršenje budžeta i to prihodnu stranu, istakavši da su odbornici SNS bili u pravu kada su upozoravali da nisu dobro utvrđene zone za obračun poreza. „Tu nakaradnu odluku o visini poreza vladajuća većina je probala da menja, pa kad nije uspela, nastavlja da zamlaćuje narod. Već je septembar, a poreskih rešenja još uvek nema“, kaže šef pravnog tima valjevskih naprednjaka.

Milutinović predlaže da predsednik valjevskih socijalista i narodni poslanik Đorđe Milićević preuzme dirigentsku palicu i bude na čelu vladajuće koalicije. "Milićević, kao čovek od iskustva, koji je verovatno mnogo učinio za naš grad, mada to ne vidimo, i sa impozantnim desetogodišnjim poslaničkim mandatom ima kapacitet da neke stvari pomeri u koaliciji. Vreme je da dođe i uredi odnose u našem gradu", zaključuje šef pravnog tima Gradskog odbora SNS Mihailo Milutinović.

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 1 sati 27 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 1 sati 26 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 22 sati 27 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...