Privredna zona (foto: Đorđe Đoković)
Privredna zona (foto: Đorđe Đoković)
31.01.2022, 07:54

Uređenje privredne zone, višeetažna garaža kod Doma zdravlja, fontana u Kolubari 2...

č: | fb:

Sudeći prema Planu javnih nabavki za 2022. godinu iz gradske kase u infrastrukturu i komunalno opremanje Privredne zone biće uloženo, i to u prvom kvartalu, preko 56 miliona dinara.

 

Najviše novca biće potrošeno za projektno-tehničku dokumentaciju i izgradnju Postrojenja za preradu otpadnih voda u Privrednoj zoni, procenjena vrednost je blizu 31 milion dinara. U planu je i izgradnja kružnog toka na ukrštanju saobraćajnice kroz Privrednu zonu i državnog puta, procenjena vrednost tih radova je oko 16,6 miliona dinara.

 

U ovoj godini biće rekonstruisana Ulica Miše Reljića, procenjena vrednost radova je 25 miliona dinara. Identična suma je planirana i za izgradnju parkinga na Divčibarama. U Planu javnih nabavki je i sređivanje parkinga u centru Valjeva u Karađorđevoj ulici 57-59 (u dvorištu zgrada prekoputa Osnovnog suda), procenjena vrednot radova je 22,3 miliona dinara.

 

Prema Planu javnih nabavki u ovoj godini u projektovanje i rekonstrukciju kanalizacione mreže biće uloženo preko šest miliona dinara. U planu je projektovanje fekalne kanalizacije u Rajkovačkoj ulici sa kracima Košljanska, Ljube Popovića, Milene Dravić i Milovana Glišića, kao i u Ulici Dimitrija Tucovića.

Raskrsnica Sinđelićeve i Pasterove

Raskrsnica Sinđelićeve i Pasterove (Foto: Kolubarske.rs)

 

Rekonstrukcija raskrsnice Sinđelićeve i Pasterove ulice našla se u Planu javnih nabavki, i to u prvom kvartalu, a procenjena vrednost radova je oko 4,1 milion dinara.

 

Sudeći prema brojnim projektima koji će biti rađeni u ovoj godini, gradska vlast je rešena da rekonstruše nekoliko ulica koje na to čekaju godinama, BID zonu, kao i nekoliko mostova.

 

Radiće se projektna dokumentacije za rekonstrukciju Suvoborske, Kneza Jovice, BID zone (ulice Kneza Miloša i Vojvode Mišića), ulica Željka Vasiljevića, Karađorđeve – krak, produžetak Ulice Pilota pukovnika Milenka Pavlovića i Petog puka.

 

U Planu javnih nabavki je projektovanje rekonstrukcije čeličnog mosta na Kolubarai na putu za Veselinovac, pešačkog "belog" mosta na Kolubari, mosta na reci Gradac kod restorana Vidra, kao i projektovanje mostova na reci Gradac kod kafića Vukidoki i na Ljubostinji u ulici Milenka Pavlovića.

 

Pored toga u planu je i izrada projektne dokumentacije višeetažne garaže kod Doma zdravlja i pešačke staze na Divčibarama.

Parking kod Doma zdravlja

Parking kod Doma zdravlja (Foto: Đorđe Đoković)

 

U izgradnju igrališta za basket i dečje igralište u Ulici Jakova Nenadovića biće uloženo 7,5 miliona, dok će izgradnja fontane u Naselju Kolubara 2 koštati 2,5 miliona dinara

 

Gradsko rukovodstvo je odlučilo da ove godine pojača svoj vozni park, tako da je u planu kupovina automobila, procenjena vrednost je preko 1,6 miliona dinara.

 

Prema Planu javnih nabavki novac od kazni za saobraćajne prekršaje biće uložen u nabavku sistema video nadzora za automatsko prepoznavanje registarskih tablica i detekciju saobraćajnog prekršaja, procenjena vrednost je 7,5 milioa dinara, i u nabavka, ugradnja i uspostavljanje dualnog radarskog sistema za stacioniranu i mobilnu kontrolu brzine vozila u saobraćaju sa automatskim detektovanjem saobraćajnih prekršaja, procenjena vrednost preko 6,6 miliona dinara.

 

Odlukom gradskog rukovodstva ove godine svi valjevski prvaci dobiće besplatne udžbenike, za koje će iz budžeta biti izdvojeno preko 6,6 miliona dinara.

 

Na spisku Plana javnih nabavki za 2022. godinu, prva verzija, koji je objavljen 19. januara, našlo se 95 usluga, radova i dobara.

 

Gradska uprava Valjeva već je objavila deset javnih nabavki čija je ukupna procenjena vrednost preko 271 milion dinara. Najviše novca preko 245,8 miliona dinara planirano je za investiciono i redovno održavanje puteva i ulica.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 16 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 53 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara