Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
07.02.2022, 12:47

Pod vodom i ulica Vuka Karadžića, a palo samo sedam litra kiše

č: | fb:

I najmanja kiša u Valjevu uvek napravi probleme na ulicama. Tako je bilo i danas iza podneva skoro sve ulice u centru grada su bile pod vodom, što naravno pravi probleme vozačima, ali daleko više problema imaju "okupani" pešaci.

Ulica Vlade Danilovića

Ulica Vlade Danilovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prema podacima valjevske meteorološke službe, kiša, praćena vetrom koji je duvao brzinom od 17 metara u sekundi, počela je da pada oko 11 časova i za dva časa palo je sedam litara kiše po metru kvadratnom što je, kako kažu meteorolozi, minimalna količina.

 

Tako da "gradske saobraćajnice nisu bile poplavljene zbog obilne kiše, nego zbog toga što je vetar naduvao lišće u kanalizacione slivnike, koji su verovatno od ranije zapušeni, tako da voda nije mogla da otiče nego se zadržavala na ulicama".

Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića

Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Građani koji su se javili redakciji Kolubarske.rs ukazujući nam na "veliku vodu na gradskim ulicama", kažu da su zapušeni slivnici i bare na ulicama, pa i na trotoarima, slika na koju su navikli već godinama, ali ih je neprijatno iznenadila "poplavljena" Ulica Vuka Karadžića, u delu između Karađorđeve i Ulice doktora Pantića, koja je nedavno kompletno rekonstruisana, a radovi su podrazumevali i rekonstrukciju kišne kanalizacije. Kažu jeste da je vetar duvao i da je nosio lišće, ali "da li je to razlog tolike vode na novoj ulici"?

Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića

Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića

Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića

Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, od Železničke ulice do mosta na Kolubari u dužini od 550 metara, počela je 6. septembra prošle godine, a prema ugovoru trebalo je da bude završena 6. decembra. Radovi u delu od Železničke do Karađorđeve ulice završeni su krajem decembra dok drugi deo ulice još uvek nije završen.

 

Izvođači radova valjevske firme "Kompresor ing", Preduzeće za puteve Valjevo i "Elektrovolt" su dva puta od početka radova tražili izmenu ugovora, tako da će radovi umesto 127,2 miliona dinara sa PDV-om, kolika je bila vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci, koštati oko 138,8 miliona dinara sa PDV-om.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 14 sati 43 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 14 sati 44 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 9 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara