Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
10.02.2022, 07:52

Iz tekuće budžetske rezerve novac i za doček Srpske nove 2022. godine

č: | fb:

Već na početku 2022. godine iz tekuće budžetske rezerve biće potrošeno preko 8,3 miliona dinara, a među isplatama našao se i doček Srpske nove godine koga ove 2022. nije ni bilo!

 

Kako je naznačeno u rešenju o upotrebi sredstava iz tekuće budžetske rezerve "odobrava se iznos od 1,3 miliona dinara za organizovanje dočeka Srpske nove godine". Podsećamo, da je za doček Srpske nove godine trebalo da peva Željko Samardžić, ali je ta proslava otkazana zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

 

Sudeći prema rešenjima o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, koja je potpisao gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, najviše novca 4.296.000 dinara biće potrošeno za projekat rekonstrukcije merno-regulacione stanice sa izgradnjom prateće opreme za prelazak na gas na teritoriji Valjeva.

 

Milion dinara iz tekuće budžetske rezerve namenjeno je za realizaciju projekta obeležavanja stratišta žrtava komunističkog progona u periodu Drugog svetskog rata i neposredno posle toga. Identičan iznos iz tekuće budžetske rezerve biće potrošen na specijalizovane usluge, dok je za usluge po ugovoru namenjeno 760.000 dinara.

 

Koliko novca je planirano za tekuću budžetsku rezervu?

 

U Odluci o budžetu Valjeva za 2022. godinu u članu 6 piše "sredstva tekuće budžetske rezerve planiraju se u budžetu i koriste se u skladu sa članom 69. Zakona o budžetskom sistemu.

 

"Sredstva se koriste za neplanirane svrhe za koje nisu utvrđene aproprijacije ili za svrhe za koje se u toku godine pokaže da aproprijacije nisu dovoljne. Gradonačelnik grada na predlog lokalnog organa uprave nadležnog za finansije donosi rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve", piše u članu 6 Odluke o budžetu Valjeva za 2022. godinu.

 

Za razliku od prethodnih godina kada je bilo navedeno koliko novca u budžetu je planirano za tekuću budžetsku rezervu, recimo lane je bilo 3.070.000 dinara, u ovgodišnjoj Odluci o budžetu u članu 6 nije naveden iznos planiranih sredstava za tekuću budžetsku rezervu.

 

Prilikom usvajanja ovogodišnjeg budžeta u decembru prošle godine rečeno je da je “projektovano povećanje tekuće budžetske rezerve sa 3.070.000 dinara na 15 miliona dinara”.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 8 sati 20 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 6 sati 10 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...