Košarka (ilutracija) (foto: Đorđe Đoković)
Košarka (ilutracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.02.2022, 07:55

Iz gradske kase 83 miliona dinara za 53 sportska kluba

č: | fb:

Prema predlogu Komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta, koju je formirao gradonačelnik, godišnji programi 53 sportska kluba ili udruženja u 2022. godini biće sufinansirani sa 83 miliona dinara. Ove godine iz budžeta grada izdvojeno je oko deset miliona dinara više nego lane kada je sufinansiran 51 sportski klub ili udruženje.

 

Komisija je odlučila da najviše novca 14 miliona dinara ili tri više nego prošle godine pripalo je KK Metalac, dok je za VK Valis opredeljeno devet miliona dinara ili duplo više novca nego prošle godine, ali treba reći da se vaterpolisti za razliku od košarkaša takmiče u Super ligi Srbije. Za razliku od prošle godine kada je FK Budućnost-Krušik dobio 10.750.000 dinara ove godine u njihovu kasu biće uplaćeno 7,5 miliona dinara.

 

Fudbalski savez Valjeva dobio je 5,9 miliona dinara, Sportski savez Valjevo 4,3 miliona, FK Radnički četiri miliona dinara, dok je Savezu za školski sport opredeljeno tri miliona dinara kao i prošle godine.

 

Ženski odbojkaški klub Srbijanka ove godine dobio je četiri miliona ili 250.000 dinara manje nego lane a muškom Odbojkaškom klubu VA 014 pripalo je 2,5 miliona dinara, identična suma opredeljena je i drugom gradskom vaterpolo klubu VK Valjevo.

 

Za muški rukometni klub ORK Metalac namenjeno je 2,7 miliona dinara, za ženski rukometni klub ŽRK Metalac 2,4 miliona, Streljačkom klubu "Valjevo 1880" dodeljeno 2,2 miliona dinara skoro identičan iznos kao i prošle goodine, KK Student dobio je dva miliona dinara, dok je za FKMF "RB" (mali fudbal) izdvojeno 1,2 miliona dinara.

 

Ostali klubovi na predlog Komisije za ocenu programa u oblasti sporta dobili su značajno manje iznose koji se kreću od 100.000 do 850.000 dinara.  

 

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 1 sati 27 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 1 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara