Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
12.02.2022, 07:51

Skupština Valjeva imenovala članove Gradske izborne komisije

č: | fb:

Za predsednika Gradske izborne komisije (GIK) imenovan je diplomirani pravnik Milutin Marković, koji je i do sada bio na toj funkciji, a za njegovog zamenika imenovan je diplomirani pravnik Mladen Simović, koji je takođe i do sada bio na toj funkciji.

 

Odluka o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Gradske izborne komisije za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Valjeva u stalnom sastavu bila je jedina tačka dnevnog reda sednice Skupštine grada održane u petak 11. februara.

 

Sednica je sazvana kako bi se ispoštovali zakonski rokovi za formiranje novih gradskih izbornih komisija, a u vezi Zakona o izboru narodnih poslanika koji je stupio na snagu u februaru 2022. godine.

 

Ministarstvo državne uprave, lokalne samouprave i Republička izborna komisija dostavili su obaveštenje svim jedinicama lokalne samouprave da je Narodna skupština Republike Srbije, na sednici održanoj 4. februara 2022. godine, donela set zakona, među kojima je i Zakon o lokalnim izborima, koji je stupio na snagu 8. februara 2022. godine, odnosno narednog dana od dana kada je objavljen u Službenom glasniku.

 

U obaveštenju je ukazano na član 96. Zakona o lokalnim izborima, kojim je propisano da su skupštine opština i gradova dužne da obrazuju novu lokalnu komisiju, u skladu sa odredbama ovog zakona i to u roku od sedam dana od stupanja zakona na snagu. Takođe, Republička izborna komisija je obavesetila skupštine jedinica lokalne samouprave da je neophodno da najkasnije do 11. februara 2022. godine održe sednicu Skupštine, na kojoj će biti doneta Odluka o imenovanju članova i zamenika članova izborne komisije.

 

Prema usvojenoj Odluci Gradska izborna komisija za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Valjeva imaće devet čalnova i isto toliko zamenika, za razliku od prethodnog sastava GIK gde je bilo po deset čalnova i njihovih zamenika. Većina članova GIK ostala je ista, novi član je Vladan Bogutović, dok Nikola Petrović i Bojan Timotić nisu više članovi, nego su imenovani za zamenike članova.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 13 sati 53 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 13 sati 52 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 10 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...