Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
18.02.2022, 07:32

Šest kandidata za poslanike iz Valjeva

č: | fb:

Republička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila dve izborne liste za parlamentarne izbore koji će biti održani 3. aprila.

 

Izbornu listu na kojoj je 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta podnela je koalicija "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" i koalicija Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije "Ivica Dačić – premijer Srbije".

 

Na te dve izborne liste za poslanike u Skupštini Srbije je šest kandidata iz Valjeva, i to četvoro na listi socijalista i dvoje na listi naprednjaka, dok je iz Kolubarskog okruga predloženo 12 kandidata.

 

Od Valjevaca najbolje je rangiran Đorđe Milićević, diplomirani ekonomista, koji je na 16. mestu na listi "Ivica Dačić – premijer Srbije", v.d. predsednika valjevskih socijalista Đorđe Milanović, master ekonomista, je 89, Slavica Pavlović, diplomirani ekonomista, 145. i Milena Dosković, viši arhivski tehničar, je 248.

 

Na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" su dva kandidata iz Valjeva. Na 155. mestu je poverenik valjevskih naprednjaka Jelena Nikolić Lekić, master ekonomista, dok je 197. Ivan Ilić, diplomirani ekonomista.

 

Iz Kolubarskog okruga najbolje rangirana na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" je Ivana Nikolić, master inženjer saobraćaja sa Uba, koja je na 36 mestu, 214. je Vesna Stanković, profesor razredne nastave iz Mionica, dok je 230. Snežana Škorić, diplomirani politikolog iz Lajkovca.

 

Pored četvoro Valjevaca, socijalisti su za narodne poslanike kandidovali Zoricu Pavlović, diplomirani vaspitač iz Osečine, koja je na 123. mestu, 197. je Blagoje Conić, diplomirani inženjer saobraćaja sa Uba, dok je 236. Milomir Radojičić, privatni preduzetnik iz Ljiga.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 47 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 48 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara