Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
18.02.2022, 07:32

Šest kandidata za poslanike iz Valjeva

č: | fb:

Republička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila dve izborne liste za parlamentarne izbore koji će biti održani 3. aprila.

 

Izbornu listu na kojoj je 250 kandidata za poslanike republičkog parlamenta podnela je koalicija "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" i koalicija Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije "Ivica Dačić – premijer Srbije".

 

Na te dve izborne liste za poslanike u Skupštini Srbije je šest kandidata iz Valjeva, i to četvoro na listi socijalista i dvoje na listi naprednjaka, dok je iz Kolubarskog okruga predloženo 12 kandidata.

 

Od Valjevaca najbolje je rangiran Đorđe Milićević, diplomirani ekonomista, koji je na 16. mestu na listi "Ivica Dačić – premijer Srbije", v.d. predsednika valjevskih socijalista Đorđe Milanović, master ekonomista, je 89, Slavica Pavlović, diplomirani ekonomista, 145. i Milena Dosković, viši arhivski tehničar, je 248.

 

Na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" su dva kandidata iz Valjeva. Na 155. mestu je poverenik valjevskih naprednjaka Jelena Nikolić Lekić, master ekonomista, dok je 197. Ivan Ilić, diplomirani ekonomista.

 

Iz Kolubarskog okruga najbolje rangirana na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" je Ivana Nikolić, master inženjer saobraćaja sa Uba, koja je na 36 mestu, 214. je Vesna Stanković, profesor razredne nastave iz Mionica, dok je 230. Snežana Škorić, diplomirani politikolog iz Lajkovca.

 

Pored četvoro Valjevaca, socijalisti su za narodne poslanike kandidovali Zoricu Pavlović, diplomirani vaspitač iz Osečine, koja je na 123. mestu, 197. je Blagoje Conić, diplomirani inženjer saobraćaja sa Uba, dok je 236. Milomir Radojičić, privatni preduzetnik iz Ljiga.

 

Aktuelno

Mountain Music Fest  (MMF) (foto: Đorđe Đoković)
Sedmo izdanje Pre 15 sati 20 minuta

Mountain Music Fest ovog vikenda na Divčibarama

Sedmo izdanje Mountain Music Festa (MMF) biće održano ovog vikenda, od 12. do 14. avgusta na Divčibarama. Nastupiće 20 izvođača domaće i regionalne muzičke scene. Program za posetioce različitih...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 10.08.2022

"Bilo kakva da je, moja je!"

Šta znači biti "za svoju zemlju" odnosno "svoj narod", što je zahtev za koji se obično smatra nečim o čemu nema spora? (Pa ni razmišljanja). Za zemlju geografski ili demografski, za teritoriju ili...  · 1 komentar