Vuk Jeremić na štandu NS U Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Vuk Jeremić na štandu NS U Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
20.02.2022, 10:26

Jeremić: U Srbiji su isplivali najgori zato nam i jeste ovako

č: | fb:

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić nije kandidat za narodnog poslanika na parlamentarnoj listi koalicije Ujedinjena Srbija za predstojeće aprilske izbore, a u Valjevo je došao, kako reče, da pomogne ljudima koji su se odvažili da se bore da bi se sutra u Srbiji živelo normalno, da nam deca ne bi odlazila iz zemlje, i da više ne gladamo najgore nego da probamo da u ovoj zemlji nešto promenimo!   

 

- Verovatno sam jedini lider stranke ili neko ko sa aktivno bavi politikom u Srbiji, a koji na ovim izborima nije kandidat ni za jednu funkciju. Obećao sam da ćemo sve lične i partijske stvari ostaviti po strani, a da ćemo zajedno sa građanima pokušati nešto da napravo jer ovako više da se živi ne može. Danas sam došao da, pre svega, obiđem moje saborce, oni se bore. Danas su bili na ulici, pričali su sa građanima i to će raditi tokom čitave kampanje. Došao sam da ih ohrabrim, da vidim da li im treba neka pomoć - rekao je Jeremić odgovarajući na pitanje novinara o poseti Valjevu i štandu Narodne stranke, a da pritom nije kandidat.


To što danas u Srbiji ništa nije normalno to je pitanje za one koji u Srbiji vladaju.

 

Jeremić je rekao da je koalicija Ujedinjena Srbija, u kojoj je Narodna stranka, u prvi plan istakla najbolje ljude, te da je njihova lista najbolja koja se kandiduje na predstojećim izborima, a o tome kojim putem, kako i šta posle izbora o tome će građani i novinari imati priliku da pričaju sa kandidatima već od sledeće nedelje, koji će u okviru kampanje obilaziti Srbiju.

 

Odgovarajući na pitanje novinara šta se promenilo od prethodnih izbora, koje je i Narodna stranka bojkotovala, do  ovogodišnjih, Jeremić kaže da se promenilo to što narod više ne može da čeka.

 

- Prošle godine smo pitali narod, a narod nam je rekao da bojkotujemo i da ne izlazimo na izbore. Ali sada nam narod kaže da ovo više ne može da istrpi i da mora nešto da se menja. Zato, moramo da se borimo i borićemo se, i u Valjevu i u svim drugim gradovima širom Srbije. Borićemo se i u Beogradu gde će biti održani lokalni izbori, i mislim da imamo najbolje kandidate, ljude koji su pokazali da ih nije strah, a to je danas velika stvar u Srbiji, i ove ljude pored mene nije strah i svim srcem stojim uz njih - rekao je Jeremić.

Vuk Jeremić na štandu NS u Valjevu

Vuk Jeremić na štandu NS u Valjevu (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na pitanje da li očekuju prljavu kampnaju i kako će se u tom slučaju oni ponašati, Jeremić poručuje da oni prljavju kampanju neće voditi, jer žele da sutra život i politika u Srbiji znače nešto sasvim drugo nego što znače danas.

 

- Danas se mnogi časni i čestiti ljudi klone politike i zbog toga su isplivali najgori. Zato nam i jeste ovako kako jeste. Voleo bih da u budućnosti najbolji budu u prvom planu i da se najbolji bore za građane, i zbog toga ćemo se u ovoj kampanji ponašati u skladu sa onim kako bi želeli da sutra u Srbiji stvari funkcionišu. A njima neka služi na čast, neće to biti ni prvi ni poslednji put da nas gađaju blatom, ali mi blatom nećemo odgovarati - rekao je lider NS Vuk Jeremić.

 

Na štandu Narodne stranke na Gradskom trgu Valjevu sa građanima je razgovarao Ivan Malešević, preduzetnik i muzičar, kandidat Narodne stranke koji je na 128. mestu na parlamentarnoj listi koalicije Ujedinjena Srbija za predstojeće aprilske izbore.

 

 

 

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...